Naar boven

Kokosolie voor de huid en haar

Kokosolie voor huid en haar

Kokosolie is niet alleen gezond, maar ook super veelzijdig. Deze natural hero mag eigenlijk niet in uw badkamer ontbreken. Hieronder vertellen we waarom het zo goed is voor uw huid en geven we een paar leuke DIY-recepten. 

Extra vierge kokosolie
Extra vierge kokosolie

De extra vierge kokosolie kunt u gebruiken op het haar, lippen, huid en als massageolie. Voeg een aantal druppels etherische olie aan het kokosvet toe voor een weldadige geur. Het hydrateert uw huid en voedt uw haren. Masseer bijvoorbeeld een theelepel kokosolie in de huid en spoel het gezicht af met warm water. Uw gezicht voelt meteen fris en gehydrateerd aan. 

Veel in de zon gezeten? Verdeel dan wat olie over droog haar en laat het een paar uur of zelfs een hele nacht intrekken. Spoel daarna je haren goed uit en was het tweemaal met shampoo. U kunt ook een beetje aanbrengen op uw haarpunten. Lees snel verder, want hieronder geven we nog 3 fijne beautyrecepten. 

Bekijk de extra vierge kokosolie
 
3x Do It Yourself Beautyrecepten met kokosolie
etherische olie
Geurende haarolie 

Deze heerlijk geurende haarolie zal uw lokken weer doen stralen! Meng 25 ml arganolie met 5 ml kokosolie en 10 druppels ylang ylang etherische olie. De etherische olie van Chi is 100% natuurlijk en kunt u voor meerdere doeleinden gebruiken. Doe dit in een (knijp)flesje van 50 ml. Smeer hiermee dagelijks de haarpunten in voor het slapen gaan. Een kleine hoeveelheid volstaat en u hoeft het alleen maar op de haarpunten aan te brengen. De volgende ochtend wordt u wakker met mooie, glanzende lokken.

Bekijk de arganolie
natuurlijk scheerschuim
Natuurlijk scheerschuim

Probeer eens een beetje kokosvet in plaats van scheerschuim. Dit is een snelle en makkelijke manier om uw benen glad te krijgen en tegelijkertijd te verzorgen. Het vermindert de roodheid van de huid en verzacht. Laat 2 eetlepels kokosolie smelten. Doe de olie vervolgens samen met 3 eetlepels Dr. Bronner's vloeibare Castillezeep door een trechtertje in een flesje. Schud alles goed door elkaar. Klaar!
Tip: Wij gebruikten een 100 ml navulbaar mini zeeppompje voor op reis. 

Bekijk Dr. Bronner's
verzorg uw nagelriemen
Zachte nagelriemen

Breng een klein beetje olie aan op de nagelriemen en smeer deze goed in om ze lekker zacht te maken. Maak het af met een leuke kleur nagellak! Naast uw nagels kunt u deze olie ook prima aanbrengen op ruwe plekjes, zoals de ellebogen. Geen zin in gedoe? Kies dan voor een verzorgende handcrème met kokosolie. Een ideale combinatie van vocht en vet voor uw huid. Als u ook zo houdt van die heerlijke kokosgeur, dan kunnen we ook de verzorgingslijn van Inecto Naturals aanbevelen.

Bekijk Inecto Naturals
 kokosolie kopen?
Kokosolie kopen 

Bij Vitatheek kunt u kokosolie kopen in verschillende varianten: Extra Vierge, geurloze kokosolie, cooking cream én biologische kokosolie. Daarnaast hebben we ook veel verzorgingsproducten, waarin dit hemelse goedje in is verwerkt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een frisse douchegel of een fijne bodylotion met tropische kokosgeur.

De beste variant is wat ons betreft koudgeperst, bijvoorbeeld de Royal Green kokosolie
Koudgeperste olie wordt namelijk geperst op een lage temperatuur, waardoor alle goede stoffen behouden blijven. Het is een 100% natuurlijke olie die supergoed is voor uw huid. Het neemt meer tijd in beslag om kokosolie op een verantwoorde en gezonde manier geperst te krijgen. Daarom is deze soort olie vaak duurder dan de geraffineerde variant. Voordeel is wel dat alle enzymen en vitaminen in deze olie behouden blijven. Uw huid zal u dankbaar zijn!

Bekijk alle kokosolie