Naar boven

Geneesmiddelen

Vaak is het zo dat een gewone verkoudheid of griep meestal een week duurt. Ook als de dokter iets voorschrijft duurt het vaak net zo lang. Veel problemen worden namelijk door ons eigen lichaam herstelt en dat duurt nu eenmaal een bepaalde tijd. Maar gelukkig zijn er ook zelfzorg geneesmiddelen waarmee we de klachten gewoon kunnen verlichten. Geneesmiddelen die je zelf kunt kopen, dus zonder recept van de dokter, vallen onder de categorie zelfzorg. Over het algemeen zijn vier hoofdgroepen van van deze type zelfzorgmiddelente onderscheiden: reguliere, homeopathische, fytotherapeutische en antroposofische geneesmiddelen. Elk type heeft zijn eigen voordelen en beperkingen. De meeste mensen kiezen op grond van persoonlijke voorkeur voor middelen van een bepaald type.
Weleda Calendula Spray Weleda Calendula Spray 30 Milliliter 8,09
Meer info
Toevoegen

GeneesmiddelenVaak is het zo dat een gewone verkoudheid of griep meestal een week duurt. Ook als de dokter iets voorschrijft duurt het vaak net zo lang. Veel problemen worden namelijk door ons eigen lichaam herstelt en dat duurt nu eenmaal een bepaalde tijd. Maar gelukkig zijn er ook zelfzorg geneesmiddelen waarmee we de klachten gewoon kunnen verlichten. Geneesmiddelen die je zelf kunt kopen, dus zonder recept van de dokter, vallen onder de categorie zelfzorg. Over het algemeen zijn vier hoofdgroepen van van deze type zelfzorgmiddelente onderscheiden: reguliere, homeopathische, fytotherapeutische en antroposofische geneesmiddelen. Elk type heeft zijn eigen voordelen en beperkingen. De meeste mensen kiezen op grond van persoonlijke voorkeur voor middelen van een bepaald type.

Arts bezoek of zelfzorg geneesmiddelen?

Bewust bezig zijn met je eigen gezondheid, noemt men ook wel “Zelfzorg”: goed voor jezelf zorgen. Zelfzorg doelt op voorkómen van gezondheidsproblemen door een gezonde manier van leven, maar ook het zo nodig toepassen van geneesmiddelen. Zelfzorggeneesmiddelen zijn vrij verkrijgbaar, dat wil zeggen zonder recept en dus zonder tussenkomst van de huisarts.

Veel van de klachten waarmee huisartsen geconfronteerd worden zijn onschuldig. Bovendien staan de huisarts vaak dezelfde middelen ter beschikking als die je zelf kunt kopen. Verkouden of grieperig is iedereen wel eens en vaak weet je waarom je een bepaalde klacht hebt: spierpijn na het sporten, buikpijn of maagpijn na een flinke maaltijd. Veel kwalen zijn niet bedreigend, hooguit lastig. Ze gaan vanzelf weer over, maar kunnen je belemmeren in je gewone functioneren. En dat hoeft niet. Je kunt er zelf iets aan doen. Zoek hier en bestel zelfzorggeneesmiddelen die uw klachten kunnen helpen verlichten.

Letop! Er zijn echter signalen die je niet moet negeren. Bij twijfel of bij plotseling onverklaarbare symptomen, ga altijd direct naar je huisarts en vraag om advies


Vitatheek, kwaliteit voor een voordelige prijs

Kijk op uw gemak even rond, het bestelproces is eenvoudig en overzichtelijk. Als u besteld heeft, zorgt Vitatheek ervoor dat u de producten snel in huis heeft. Om het voor u nog beetje makkelijker te maken hebben we alle geneesmiddelen ingedeeld naar merk, adviesbehoefte, inhoud, toedieningsvorm, aantal, doelgroep en prijs. Gebruik deze filters om uw selectie te verfijnen en vind alle passende geneesmiddelen die uw klachten helpen verlichten!