Naar boven

Kruiden & Olien

Al duizenden jaren worden kruiden gebruikt om onze gezondheid te ondersteunen en om onze voeding aan te vullen. De positieve invloed van kruiden kan dan ook een belangrijke rol van betekenis hebben binnen de zelfzorg. Kruiden zijn een goede keus wanneer het gaat om ondersteuning van de huid, maag en darmen, spieren, gewrichten, zenuwstelsel, luchtwegen, enz. Daarnaast zijn sommige kruiden rijk aan bepaalde vitaminen en mineralen, wat ook nog eens een goede aanvulling op de voeding kan zijn. 

Ook (etherische) oliën kunnen een goede invloed op uw welzijn hebben. De heerlijke geuren kunnen u bijvoorbeeld helpen ontspannen.

SNEL VINDEN: etherische olie | fytotherapie | biotherapie
POPULAIRE MERKEN: Chi | Australian bush | Aromed
Mattisson Absolute Alkagreens Poeder Mattisson Absolute Alkagreens Poeder 300 Gram 27,95 22,36
Meer info
Toevoegen
Mattisson Organic Alkagreens Poeder Bio Mattisson Organic Alkagreens Poeder Bio 300 Gram 29,95 23,96
Meer info
Toevoegen
Mattisson Collagen Collageen Alkagreens Poeder Mattisson Collagen Collageen Alkagreens Poeder 300 Gram 29,95 23,96
Meer info
Toevoegen
Biotics Ashwagandha Pure Biotics Ashwagandha Pure 60 Capsules
37,72 33,95
Meer info
Toevoegen
Vitals Quercetine-Ps Vitals Quercetine-Ps 60 Capsules 28,95 23,16
Meer info
Toevoegen
Mattisson Probiotic Alkagreens Poeder Mattisson Probiotic Alkagreens Poeder 300 Gram 29,95 23,96
Meer info
Toevoegen
Mattisson Astaxanthine Complex Mattisson Astaxanthine Complex 60 Capsules 24,95 18,71
Meer info
Toevoegen
Mattisson Protein Alkagreens Poeder Mattisson Protein Alkagreens Poeder 300 Gram 21,95 17,56
Meer info
Toevoegen
Vitals Berberine 500 Mg Vitals Berberine 500 Mg 60 Capsules
34,95 27,96
Meer info
Toevoegen
Energetica Nat Symbioflor 1 Energetica Nat Symbioflor 1 50 Milliliter
19,98 17,98
Meer info
Toevoegen
Vitakruid Mariadistel Complex Tinctuur Vitakruid Mariadistel Complex Tinctuur 50 Milliliter 14,90 11,17
Meer info
Toevoegen
Bonusan Zinkmethionine 15Mg Bonusan Zinkmethionine 15Mg 90 Capsules
15,99 14,87
Meer info
Toevoegen
Jacob Hooy Dennenaalden Gesneden Jacob Hooy Dennenaalden Gesneden 250 Gram 7,34 6,61
Meer info
Toevoegen
Resium En Natura Resium En Natura 1000 Milliliter
53,26 47,93
Meer info
Toevoegen
Vitals Vrouwenformule Pro Vitals Vrouwenformule Pro 60 Tabletten 34,95 27,96
Meer info
Toevoegen
Mattisson Zonnebloem Lecithine Poeder Bio Mattisson Zonnebloem Lecithine Poeder Bio 180 Gram
23,95 20,36
Meer info
Toevoegen
Flor Essence Elixer Flor Essence Elixer 500 Milliliter
29,25 23,40
Meer info
Toevoegen
Vitals Curcumine Slcp Vitals Curcumine Slcp 60 Capsules
39,95 29,96
Meer info
Toevoegen
Salus Floradix Ijzer Elixer Salus Floradix Ijzer Elixer 500 Milliliter
27,99 25,19
Meer info
Toevoegen
Bonusan Slaap Rust Complex Bonusan Slaap Rust Complex 60 Capsules 18,99 17,66
Meer info
Toevoegen
Bonusan Magnesan Forte Plus Poeder Bonusan Magnesan Forte Plus Poeder 240 Gram
45,99 42,77
Meer info
Toevoegen
Mattisson Heermoes Bio Mattisson Heermoes Bio 120 Vegicaps
14,95 11,21
Meer info
Toevoegen
Natusor Citroensapkuur Natusor Citroensapkuur 60 Capsules
22,95 17,21
Meer info
Toevoegen
Energetica Nat Symbioflor 2 Energetica Nat Symbioflor 2 50 Milliliter
19,98 17,98
Meer info
Toevoegen
Vitals Mariadistel-Ps Vitals Mariadistel-Ps 60 Capsules 29,95 23,96
Meer info
Toevoegen
Mattisson Vegan Reds Blend Collagen Booster Mattisson Vegan Reds Blend Collagen Booster 350 Gram 27,95 20,96
Meer info
Toevoegen
Vitals Curcumine Slcp Vitals Curcumine Slcp 120 Capsules
69,95 55,96
Meer info
Toevoegen
Green Magma Green Magma 320 Tabletten
32,99 24,74
Meer info
Toevoegen

Kruiden ter ondersteuning van de gezondheid

Vroeger cultiveerde men de heilzame kruiden zelf, in een kruidentuin, maar tegenwoordig willen we makkelijk en tegen een goede prijs kruiden kopen die een positieve invloed op ons lichaam hebben. De uitdaging is echter om betaalbare kruiden te vinden van goede kwaliteit. Bij Vitatheek weet u zeker dat u kruiden en oliën van hoge kwaliteit aanschaft. Wij kiezen onze leveranciers en producten met passie en zorg uit, zodat u erop kunt vertrouwen dat onze kruiden goedkoop zijn zonder in te leveren op de kwaliteit en houdbaarheid. Bij Vitatheek leveren we vele kwalitetskruiden direct uit voorraad. Zoek hier en bestel alle zelfzorg kruiden die u kunnen helpen gezond te blijven.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn geconcentreerde vloeistoffen afkomstig uit planten, vaak verkregen via stoomdestillatie. Ze bevatten de karakteristieke geur en eigenschappen van de plant waaruit ze worden gewonnen.

Hoe werkt etherische olie?

Etherische olie wordt gewonnen uit planten, bloemen, bladeren, schors, wortels of zaden. De oliën bevatten aromatische verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de geur van de plant. Wanneer deze oliën worden ingeademd of op de huid worden aangebracht, kunnen ze bepaalde fysiologische en emotionele reacties veroorzaken. Dit komt doordat de geurmoleculen via het limbisch systeem in de hersenen inwerken, wat verbonden is met emoties, geheugen en bepaalde lichaamsfuncties.

Hoe gebruik ik etherische oliën?

Etherische oliën kunnen worden gebruikt door verdamping (diffusie), toevoeging aan massageoliën, inhalatie, toevoeging aan badwater of verdund op de huid. Het is belangrijk om de juiste verdunning te gebruiken en rekening te houden met individuele reacties.

Welke geuren kunnen bijdragen aan een energiek gevoel?

Enkele etherische oliën die vaak worden geassocieerd met een energiek gevoel zijn onder andere citroen, pepermunt, eucalyptus, sinaasappel, rozemarijn en grapefruit. Deze oliën hebben verfrissende, stimulerende eigenschappen die kunnen helpen bij het verhogen van alertheid en het verminderen van vermoeidheid.

Welke etherische oliën helpen bij ontspanning?

Etherische oliën zoals lavendel, kamille, bergamot en ylang-ylang worden vaak geassocieerd met ontspanning en kunnen helpen bij het verminderen van stress en angst.

Wat is het verschil tussen geurolie en etherische olie?

Geurolie en etherische olie worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een belangrijk verschil. Etherische olie is een natuurlijk product dat rechtstreeks uit planten wordt gewonnen, terwijl geurolie vaak synthetisch wordt geproduceerd en kunstmatige geurstoffen kan bevatten. Etherische oliën hebben vaak ook therapeutische eigenschappen, terwijl geurolie meestal alleen wordt gebruikt voor de geur.

Kunnen etherische oliën worden ingenomen?

Niet alle etherische oliën zijn geschikt voor inwendig gebruik. Sommige kunnen giftig zijn als ze worden ingenomen. Raadpleeg altijd een ervaren aromatherapeut of een gezondheidsprofessional voordat je etherische oliën intern gebruikt.

Welke olie wordt gebruikt voor etherische olie?

Etherische oliën kunnen worden gewonnen uit verschillende planten. Enkele voorbeelden zijn lavendel, tea tree, pepermunt, eucalyptus, citroen, bergamot, rozemarijn en vele anderen. Het type olie dat wordt gebruikt, hangt af van de specifieke eigenschappen en geur die men zoekt.

Welke etherische oliën zijn veilig tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap moet men voorzichtig zijn met etherische oliën. Sommige oliën, zoals kamfer, pepermunt en salie, worden over het algemeen afgeraden. Lavendel en citroen worden vaak als veilig beschouwd, maar het is raadzaam om vooraf met een zorgverlener te overleggen.

Wat zijn de voordelen van tea tree-olie?

Tea tree-olie staat bekend om zijn antimicrobiële eigenschappen en wordt vaak gebruikt voor huidproblemen zoals acne. Het kan ook helpen bij het verminderen van schimmelinfecties en heeft antivirale eigenschappen.

Kunnen etherische oliën allergische reacties veroorzaken?

Ja, sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde etherische oliën. Het is raadzaam om voor gebruik een kleine huidtest uit te voeren en bij irritatie het gebruik te stoppen.

Wat zijn geuroliën?

Geuroliën zijn aromatische oliën die worden gebruikt om aangename geuren in de omgeving te verspreiden. Ze kunnen synthetisch zijn of worden afgeleid van natuurlijke bronnen en worden vaak gebruikt in luchtverfrissers, kaarsen, potpourri en geurverspreiders.

Hoe worden geuroliën gebruikt?

Geuroliën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals in aromalampen, diffusers, geurverspreiders, luchtbevochtigers, potpourri en zelfs als toevoeging aan schoonmaakproducten. Ze worden vaak gebruikt om aangename geuren in een ruimte te creëren.

Zijn geuroliën veilig voor gebruik in huis?

Over het algemeen zijn geuroliën veilig voor gebruik in huis, maar sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor bepaalde synthetische geurstoffen. Natuurlijke geuroliën afgeleid van kruiden kunnen een alternatief zijn voor wie de voorkeur geeft aan natuurlijke bronnen.

Welke kruiden worden vaak gebruikt in geuroliën?

Kruiden zoals lavendel, rozemarijn, eucalyptus, pepermunt, vanille, citrusvruchten en kruidnagel worden vaak gebruikt in geuroliën vanwege hun aangename en karakteristieke geuren.

Kunnen geuroliën gezondheidsvoordelen hebben?

Terwijl geuroliën voornamelijk worden gebruikt voor hun geur, kunnen sommige mensen ervaren dat bepaalde geuren bijdragen aan een ontspannen sfeer of een positieve gemoedstoestand. Dit kan echter subjectief zijn en verschilt van persoon tot persoon.

Kunnen geuroliën allergische reacties veroorzaken?

Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor bepaalde synthetische geurstoffen in geuroliën. Het is verstandig om voorzichtig te zijn en, indien nodig, een klein testgebied uit te proberen om mogelijke allergische reacties te voorkomen.

Zijn geuroliën veilig tijdens de zwangerschap?

Het wordt aanbevolen dat zwangere vrouwen voorzichtig zijn met het gebruik van geuroliën, vooral die met synthetische componenten. Natuurlijke geuroliën afgeleid van kruiden kunnen een veiliger alternatief zijn, maar het is altijd goed om voorafgaand advies in te winnen bij een gezondheidsprofessional.

Kan ik mijn eigen geuroliën maken met kruiden?

Ja, je kunt zelf geuroliën maken door kruiden, bloemen of citrusvruchten te infuseren in een draagolie zoals jojoba-olie. Dit proces staat bekend als maceratie. Zorg ervoor dat je de juiste verhoudingen gebruikt en de olie goed filtert voordat je deze gebruikt.

Houd er rekening mee dat persoonlijke reacties kunnen variëren en dat voorzichtigheid geboden is, vooral bij gezondheidsproblemen.

Altijd tot 40% korting op ons assortiment aan kruiden

Bestel nu met tot wel 40% korting bij de goedkoopste kruidentuin van Nederland, Vitatheek. Bij Vitatheek krijgt u altijd tot 40% korting op de ruime selectie van heilzame, maar vooral ook goedkope kruiden, oliën en extracten. Niet als eenmalige actie, maar telkens weer. U kunt hierdoor altijd voordelig kopen wat u zoekt. Kijk op uw gemak even rond, het bestelproces is eenvoudig en overzichtelijk. Als u bestelt heeft, zorgt Vitatheek ervoor dat u de kruiden snel in huis heeft.

Vitatheek, kwaliteit voor een voordelige prijs

Bij Vitatheek koopt u top kwaliteit gezondheidsproducten voor een voordelige prijs. Om het voor u nog beetje makkelijker te maken hebben we alle kruiden en extracten ingedeeld naar merk, adviesbehoefte, inhoud, toedieningsvorm, aantal, doelgroep en prijs. Gebruik deze filters om uw selectie te verfijnen en vindt alle goedkope kruiden die u zoekt!

Disclaimer: Houd er rekening mee dat hoewel etherische oliën vaak worden gebruikt voor aromatherapie en welzijn, individuele reacties kunnen variëren, en het is belangrijk om voorzichtig te zijn en eventueel advies in te winnen bij een gezondheidsprofessional, vooral bij specifieke gezondheidscondities of zwangerschap.

KAG-nr: 4180-0615-0706