Naar boven

Kruidentinctuur

Een kruidentinctuur wordt gemaakt van vers plantenmateriaal. De actieve stoffen worden uit het verse plantenmateriaal geëxtraheerd. Om tot een geconcentreerd kruidentinctuur te komen is het productieproces van belang. Voor een bijzonder kruidentinctuur bent u bij Vitatheek aan het juiste adres.

SNEL VINDEN: Bonusan Myroxylon ComplexZonnegoud Crataegus Complex

Vitakruid Mariadistel Complex Tinctuur Vitakruid Mariadistel Complex Tinctuur 50 Milliliter 14,90 11,17
Meer info
Toevoegen
Natura Sanat Cistus Incana  Cistus Roos Tinctuur Bio Natura Sanat Cistus Incana Cistus Roos Tinctuur Bio 50 Milliliter 8,99 8,09
Meer info
Toevoegen
Vitakruid Ribes Nigrum Tinctuur Vitakruid Ribes Nigrum Tinctuur 50 Milliliter
8,90 6,67
Meer info
Toevoegen
Vitakruid Kaardebol Tinctuur Vitakruid Kaardebol Tinctuur 50 Milliliter
21,90 16,42
Meer info
Toevoegen
Elix Mariadistel Tinctuur Elix Mariadistel Tinctuur 50 Milliliter 8,99 8,09
Meer info
Toevoegen
Golden Bee Propolistinctuur Forte Golden Bee Propolistinctuur Forte 100 Milliliter 26,01 23,41
Meer info
Toevoegen
Vitakruid Kaardebol Tinctuur Vitakruid Kaardebol Tinctuur 100 Milliliter 39,90 29,92
Meer info
Toevoegen
Natura Sanat Aesculus Hippocastpaardenkastanje Tinctuur Natura Sanat Aesculus Hippocastpaardenkastanje Tinctuur 50 Milliliter 8,99 8,09
Meer info
Toevoegen

Bereidingsproces kruidentinctuur

De kwaliteit van vers plantenmateriaal is van een aantal factoren afhankelijk. Klimaat, kwaliteit van de grond en het moment van oogsten spelen allemaal een rol. Om de kwaliteit van een kruidentinctuur te kunnen waarborgen en een constant hoogwaardig product te produceren wordt er gestreefd naar een hoge mate van standaardisatie. In principe kan de gehelde plant (planta tota) worden verwerkt tot een kruidentinctuur. Toch zien we vaker dat de wortel (radix), de bloem (flos), de bladeren (folium), de vrucht (fructus), de zaadjes (sedem) of het bovengrondse bloeiende deel (herba) worden gebruikt. Bij een gemmo kruidentinctuur wordt uitsluitend vers plantenmateriaal gebruikt dat zich in de actieve groeifase bevindt.

Bestel uw kruidentinctuur bij Vitatheek

Vitatheek heeft een breed assortiment kruidentinctuur, andere kruiden en biologische etherische oliën. Ook kunt u bij Vitatheek terecht voor ayurvedische kruiden en kruiden elixers. Producten van alle gangbare merken zijn doorgaans op voorraad. Hierdoor hebt u uw bestelling snel in huis. De verzending wordt verzorgd door PostNL. Bij besteding van €30, - of meer (en verzending binnen NL) is de verzending gratis!

Profiteer nu van tot 40% korting op uw kruidentinctuur.

KAG-nr. 4180-0615-0706