Wat is liposomale vitamine C?

Door Vitatheek - 07 september 2023 - Supplementen
Vitamine C kan verkregen worden uit de voeding, maar wordt ook aangeboden in de vorm van supplementen. Vitamine C supplementen zijn in een groot aantal verschillende varianten te verkrijgen. Er zijn vitamine C capsules, poeders, bruistabletten etc. Maar er zijn ook nog eens verschillende vormen van vitamine C verkrijgbaar, o.a. liposomale vitamine C, ascorbinezuur, ascorbaten en gebufferde vitamine C.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat deze termen u niet veel zeggen. Daarom geven wij u hieronder wat meer informatie over wat liposomale vitamine C.

Wat is liposomale vitamine C?

Liposomale vitamine C is een vorm van vitamine C-supplementen waarbij de vitamine C in kleine, holle bolletjes wordt opgesloten. Hierdoor wordt de vitamine beter beschermd en vervoerd naar de plek in het lichaam waar de vitamine zijn werk moet doen.

Waarom vitamine C liposomaal nemen?

Liposomale vitamine C wordt beter door het lichaam opgenomen dan gewone vitamine C. Daarom heeft u van de liposomale vitamine C minder nodig dan van gewone vitamine C om dezelfde voordelen te bereiken.Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen, wat van belang is voor de normale werking van bloedvaten, botten, tandvlees en huid. Vitamine C activeert ook de natuurlijke energie in het lichaam, bevordert de opname van ijzer in het bloed en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

Wat is de beste liposomale vitamine C?

De keuze voor een supplement is altijd een persoonlijke keuze. De samenstelling van supplementen kan namelijk verschillen waardoor sommigen beter aansluiten bij uw behoeften dan anderen. Die behoefte kan per persoon verschillen op basis van leeftijd en leefgewoonten. Ook uw voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Alle belangrijke vitaminen en mineralen kunnen we in principe uit onze dagelijkse voeding halen, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van hoe u dagmenu eruit ziet. Wat voor u de beste liposomale vitamine C is, hangt dus af van hoe gezond en gevarieerd u eet en wat uw behoefte is.*

Dit zijn de meest populaire liposomale vitamine C supplementen uit ons assortiment:

Vithortho Vitamine C Liposomaal

100 Milliliter

19,95    14,96

Bekijk dit product
 

Mattisson aquasome Liposomaal Vitamine C

250 Milliliter

29,95    22,46

Bekijk dit product
 

Nova Vitae Liposomaal vitamine c

120 Vegicaps

83,95    62,96

Bekijk dit product
 

Vitamunda Liposomale vitamine c

60 Capsules

31,50    28,35

Bekijk dit product
 

Vitals Liposomale vitamine C

250 Milliliter

39,95    31,96

Bekijk dit product
 
* Vanaf 14 jaar geldt een dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C van 75 mg.

Welke vorm van vitamine C is het beste?

De beste vorm van vitamine C is natuurlijk de vitamine C die op natuurlijke wijze verkregen wordt. Maar als het gaat om een vergelijking tussen de verschillende soorten vitamine C supplementen dan wordt over het algemeen gekeken naar opname van de vitamine C door het lichaam. Hoe beter de vitamine C wordt opgenomen, hoe effectiever deze is. Bent u dus op zoek naar een effectieve manier om een eventueel vitamine C tekort aan te vullen of te voorkomen, dan is een supplement met liposomale vitamine C een goede keuze.

Ook gebufferde vitamine C staat bekend om een goede opname in het lichaam. Voor meer informatie over vitamine C lees ook het blog Wat is gebufferde vitamine C.

Van 11 tot en met 14 september 2023 ontvangt u met kortingscode VITAMINEC tijdelijk 5% extra kassakorting op heel veel vitamine C supplementen. Ga naar de webshop en profiteer van dit extra voordeel bij uw online voordeeldrogist.