Naar boven

Vitamine B12

Door Vitatheek - 09 februari 2023 - Gezondheid , Supplementen

Wat doet Vitamine B12?

Vitamine B12 draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn weer nodig om zuurstof in het bloed te vervoeren. Daarnaast is het nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel, bevordert het de energiestofwisseling en helpt het om vermoeidheid en moeheid te verminderen. Door deze functies is het dus inderdaad belangrijk om ervoor te zorgen dat uw lichaam er voldoende van binnen krijgt.

B12-tekort
Een B12-tekort kan leiden tot bloedarmoede, tintelingen in de vingers, vermoeidheid, duizeligheid en andere klachten. Vermoed u dat u een tekort heeft? Raadpleeg dan uw huisarts. Deze kan door middel van een bloedtest constateren of er inderdaad sprake is van een tekort aan vitamine B12. In overleg met uw huisarts kunt u er dan voor kiezen een B12 supplement te gaan gebruiken. Is er sprake van een ernstig tekort dan kan het ook zijn dat u tijdelijk B12 injecties toegediend zult krijgen. 

Vitamine B12 in de voeding
Vitamine B12 zit vooral in dierlijke producten, zoals melk en melkproducten, vlees en vleeswaren, vis en eieren. Als u geen dierlijke producten eet, is de kans op een tekort daarom groter. Daarom wordt vegetariërs en veganisten vaak aangeraden voldoende vleesvervangers te eten waar B12 in zit of om een supplement te slikken. Deze vitamine zit soms ook wel in plantaardige producten, maar dat gaat meestal om kleinere hoeveelheden en bovendien is het meestal minder goed opneembaar, vergeleken met B12 uit dierlijke producten. (Wist u dat dat ook geldt voor ijzer? Ook dat neemt ons lichaam beter op uit vlees dan uit plantaardige producten).

TIP! Speciaal voor veganisten zijn er ook vitamine b12 vegan supplementen.
 

Vitamine b12 kopen

Vitatheek is specialist op het gebied van voedingssupplementen. B12 supplements horen daar zeker bij. Het is een veelgebruikt supplement en zeer geliefd bij Vitatheek klanten.
Bekijk hieronder het aanbod vitamine b12 tabletten, zuigtabletten, vegicaps, poeder of druppels. Iedereen heeft een eigen voorkeur voor een van deze toedieningsvormen. Daarom is het ook zo fijn dat er verschillende varianten zijn. De vegicaps zijn geschikt voor vegetariërs.

Bekijk hier alle vitamine B12 supplementen
 
 
POPULAIRE MERKEN: VitakruidOrthicaRoyal Green | Vitals
SNEL VINDEN: 
Vitakruid B12 Combi 6000 Met Folaat & P-5-PVitakruid B12 Combi 10.000 Met FolaatNow Vitamine B12 Geheugenformule 5000Orthica vit B12

Deze vitamine B12 producten zijn voedingssupplementen. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket. Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.