Basis skincare voor thuis en op vakantie

Door Vitatheek - 09 juli 2024 - Verzorging
Uw huid heeft baat bij een vaste skincare routine. Een goede huidverzorgingsroutine bestaat uit meerdere handelingen en verschillende producten die in een vaste volgorde gebruikt worden. Wat is een goede basis skincare? En welke huidverzorgingsproducten moeten absoluut mee op vakantie? Lees het hieronder. 

De voordelen van een huidverzorgingsroutine

Een vaste huidverzorgingsroutine heeft tal van voordelen voor je huid. We noemen de belangrijkste voordelen van basis skincare volgens een vaste routine: 
 1. continuïteit: Een vast ritueel zorgt voor continuïteit 
 2. conditie: Regelmatig reinigen, hydrateren en beschermen helpt de optimale conditie van de huid te behouden. 
 3. schade beperken: Een routine met zonbescherming helpt schade door UV-straling te voorkomen. Dit vermindert het risico op huidkanker en voorkomt vroegtijdige rimpels.
 4. huidproblemen: Het aanpakken van huidproblemen zoals pigmentvlekken, fijne lijntjes of een ongelijkmatige teint wordt gemakkelijker met een vaste routine.
 5. ontspanning: Naast de positieve effecten voor de huid heeft een vast verzorgingsritueel ook een positieve uitwerking op de gemoedstoestand. Je bouwt hiermee een ontspanningsmoment in. 

Huidverzorging in de zomer

Elk seizoen heeft een ander effect op de huid en vraagt daarom om kleine aanpassingen aan de skincare routine. Dit zijn enkele huidverzorgingstips voor de zomer: 
 1. Scrubben 
  Verwijder dode huidcellen met behulp van een lichte scrub. Dit bevordert een gelijkmatige bruining en een gezonde en stralende huid. 
 2. Hydrateren 
  Gebruik verzorgingsproducten op basis van water en hyaluronzuur om ervoor te zorgen dat de huid voldoende gehydrateerd wordt. Smeer uw lichaam na elke douchebeurt in met een vochtinbrengende crème en gebruik ook af en toe een rijkere bodycrème voor extra hydratatie.
 3. Smeren 
  Smeer uzelf dagelijks in met zonnebrandcrème, ook wanneer het bewolkt is. Kies een dagcrème met een sterke SPF (minimaal 30) om je huid te beschermen tegen schadelijke UV straling.

Producten voor huidverzorging

Een aantal verzorgingsproducten kan bijdragen aan het behoud van een gezonde en stralende huid. De volgende producten zijn geschikt als onderdeel van een basis skincare routine:  
 • - Milde reiniger
 • - Toner om de huid te kalmeren en PH-waarde in balans te brengen
 • - Moisturizer voor hydratatie
 • - Zonbescherming
 • - Gezichtsmasker voor diepe reiniging of extra hydratatie

 • Natuurlijke huidverzorging

  Heeft u een voorkeur voor natuurlijke verzorgingsproducten? Kies dan voor Heeft u een voorkeur voor natuurlijke verzorgingsproducten? Kies dan voor 
  - een reinigingsmelk op basis van aloë vera of kamille.
  - een toner met rozenwater of groene theekokosolie,
  - jojoba-olie of sheaboter voor hydratatie
  - zonbescherming met zinkoxide of titaniumdioxide als actieve ingrediënten.
  - klei- of honingmaskers 

 • Lees meer over natuurlijke zonbescherming
 

Basis skincare voor op vakantie

Ook wanneer u op vakantie gaat is het verstandig om u zo veel mogelijk aan uw skincare routine te houden. We schreven tenslotte eerder al dat continuïteit belangrijk is voor een goede conditie van de huid. De volgende huidverzorgingsproducten mogen in ieder geval niet ontbreken in de toilettas:
Reiniger
Toner
Moisturizer
Masker
Zonbescherming
After sun

Van heel veel verzorgingsproducten zijn handige mini’s verkrijgbaar. U kunt ook een klein beetje van uw favoriete verzorgingsproducten meenemen in een reisflacon. Zo kunt u wel al uw producten voor basis skincare meenemen op vakantie, maar toch licht reizen, handig toch? 

Voor meer tips voor op reis zie: 5x natuurlijk voor op reis | Ik ga op vakantie en ik neem mee