Beste natuurlijke zonnebrand (zonder troep)

Door Vitatheek - 28 maart 2024 - Verzorging
Zoals van vele andere verzorgingsproducten zijn er ook voor zonbescherming natuurlijke varianten verkrijgbaar. Natuurlijke zonnebrand is zonnebrand zonder troep en van 100% natuurlijke oorsprong. Hieronder leggen we uit waarin natuurlijke zonnebrand verschilt van andere zonnebrandcrèmes. Ook geven we een overzicht van meest populaire natuurlijke zonnebrandcrèmes.

Parabenen in zonnebrandcrème

Heel veel producten voor zonbescherming bevatten kunstmatige ingrediënten zoals chemische filters en parabenen. Parabenen zijn conserveermiddelen die ervoor zorgen dat uw zonnebrand langer houdbaar blijft. Bij normaal gebruik zijn zonnebrandproducten met parabenen veilig. Naar de gezondheidseffecten van parabenen wordt op dit moment wel veel onderzoek gedaan. U kunt ook gevoelig zijn voor parabenen, u krijgt dan last van een geïrriteerde huid of jeuk.

Heeft u liever een zonnebrand zonder troep? Kies dan voor het gebruik van een natuurlijke zonnebrand. Natuurlijke zonnebrandproducten bestaan uitsluitend uit bestanddelen van natuurlijke oorsprong. Ze beschermen de huid even goed tegen de zon als zonnebrandcrèmes met allerlei toevoegingen, maar zijn dus vrij van chemicaliën en bevatten een minerale filter.

Microplastics

Ook zijn er nog steeds heel veel zonnebrandcrèmes die microplastics bevatten, hele kleine stukjes plastic. Wat microplastics doen in het lichaam en of ze een risico vormen voor de gezondheid, weten we nog niet. Wel is bekend dat deze kleine plasticdeeltjes schadelijk zijn voor het milieu. Voor wie liever kiest voor een zonnebrand zonder microplastic is er gelukkig voldoende plasticvrije zonnebrand verkrijgbaar. Voorbeelden van plasticvrije zonnebrandcrèmes zijn onderstaande natuurlijke zonnebrandproducten. Een natuurlijke zonnebrand is dus ook een milieuvriendelijke zonnebrand.

De beste natuurlijke zonnebrand

#1 Earth Line Argan Sun Face En Body

Earth Line Body & Face Care SPF 20 is de nieuwe standaard in veilig zonnen zonder synthetische filters. De synthetische filters zijn vervangen door 100% minerale filters die direct bescherming bieden tegen UVA/UVB stralen. Gecertificeerd biologische Argan olie, Kokosolie, Macadamia olie en Sheabutter hydrateren en voeden de huid optimaal. Geschikt voor alle huidtypen en voor kinderen.

Bestel met 10% korting
 
#2 Weleda Edelweiss Zonnelotion Gevoelige Huid Spf30

Edelweiss Zonnelotion voor de gevoelige Huid met extract van biologische edelweiss beschermt de baby- en kinderhuid en de gevoelige huid tegen de schadelijke UV-straling (zowel UVA als UVB), terwijl biologische zonnebloem- en kokosolie het vocht op peil houden. Non-nano minerale filters kunnen een wit laagje op de huid achterlaten dat niet intrekt en niet oplost in water. De mate waarin dit zichtbaar is, hangt af van huidtype en huidskleur.

Nu bestellen
 
#3 Dermolin Zonnebrandcreme Spf50

De goed smeerbare zonnecrème is op basis van natuurlijke, betrouwbare, hypoallergene ingrediënten ontwikkeld en mild voor de huid. Milde, hydraterende formule met hypo-allergeen filter. De dermatologische test bewijst dat de zonnecrème zeer geschikt is voor de gevoelige huid, de zonnecrème houdt rekening met huidallergieën, huidirritatie, eczeem en psoriasis. Milde, hydraterende formule met hypo-allergeen filter

Koop nu
 
#4 Green People Zonnebrand Spf30 Parfumvrij

Deze zonnebrand is een natuurlijke, biologische & vegan zonnebrandcrème voor volwassen en kinderen. Tevens geschikt voor het lichaam en gezicht. Waterafstotend.

Bestel dit product online
#5 Colourwell Natuurlijke Zonnecreme Spf30

ColourWell Natuurlijke Zonnecrème is een natuurlijke, antioxidant crème met beschermingsfactor 30 (Bio SPF 30). Het is 100% vrij van PABA en andere chemicaliën. ColourWell Natuurlijke Zonnecrème is veilig in gebruik en beschermt je huid tegen de gevaarlijke UVA en UVB stralingen. Het beschermt je huid niet alleen tegen de schadelijke zonnestralen maar ook tegen veroudering en huidkanker.

Bestel direct
 
#6 Alphanova Sun Sun Creme Bij Zonne Allergie En Waterproof Spf30

Biologische zonnebrandcrème speciaal voor de allergische huid. Beschermt de huid tegen zonne-allergie, die nare jeukende bultjes. Waterproof. Dermatologisch getest. Biologische geweldig verzorgende, hydraterende en intensief beschermende zonnebrandcreme voor het gezicht, verrijkt met 100% minerale filters. De formule geeft een mooie teint aan de huid. Veilig te gebruiken bij medische redenen.

Koop met korting