5 koolhydraatarme en eiwitrijke recepten
Overweegt u een koolhydraatarm dieet te gaan volgen of wilt u af en toe wat minderen met koolhydraten dan is er online genoeg inspiratie te vinden. Wij hebben alvast een aantal smakelijke gerechten voor u opgezocht:
.png)
Overnight oats met chia-frambozenjam
Ingrediënten (2-3 porties):
100 g havermout
300 ml (amandel)melk
3 el Griekse yoghurt
1 eetlepel Purasana chiazaadjes
½ tl kaneel
Om te serveren: notenpasta, vers fruit en Purasana cacao nibs
Voor de chia-frambozenjam:
125 g frambozen (bevroren kan prima)
1 el maple syrup
1 el Purasana chiazaadjes
Bereiding
Maak eerst de jam. Doe de frambozen in een pannetje en prak een beetje fijn. Voeg maple syrup en chiazaadjes toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat al roerend een paar minuten doorpruttelen. De jam wordt dikker bij het afkoelen. De jam kan, mits gekoeld, nog enkele dagen bewaard worden. Meng de havermout, melk, yoghurt en chiazaadjes in een kom. Voeg ook de kaneel en een snuf zout toe en roer goed door. Laat minstens 2 uur maar liever een hele nacht afgedekt in de koelkast staan. Voeg daarna evt. extra melk toe. Serveer de overnight oats met de chia-frambozenjam, notenpasta, vers fruit en evt. cacao nibs
Copyright: Denise Kortlever. Kijk voor dit recept en andere recepten op de website van Purasana
.png)
Linzenwafels met hummus en radijs
Basis hummus of bijvoorbeeld deze mango hummusFijngesneden radijsjes
Koriander
Linzenwafels met geitenkaas en granaatappelpitjes
Zachte geitenkaasWalnoten
Granaatappelpitjes
Rucola
Evt honing
Linzenwafels met avocado en een gepocheerd eitje
Fijngesneden avocadoEen gepocheerd ei
Recept van: Bénine Bijleveld (Bennie’s Kitchen). Meer recepten op:Leev.nu
Chocolade spread
Ingrediënten
150g pecannoten
30g suikervrije cacao poeder
30g erythritol
1 eetlepel walnoot olie of MCT olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pecannoten op een bakplaat en laat ze 8 – 10 minuten roosteren in de oven. Houd het bakken goed in de gaten om ervoor te zorgen dat het niet verbrandt. Voeg de geroosterde pecannoten, erythritol, cacaopoeder en de olie toe aan een keukenmachine. Meng alle ingrediënten door elkaar. In het begin zal het eruit zien als een poeder. Maar, met een beetje geduld zal de olie na 2 minuten vrijkomen uit de pecannoten, waardoor de substantie op boter zal gaan lijken.
Tip!
De MCT Oil Ketosene Energy wordt gebruikt om een vanillesmaak toe te voegen. Natuurlijk kunt u ook smaakstoffen toevoegen als u dat lekker vindt.
Recept van: Mélanie Simon. Voor meer recepten zie de website van Go-keto
.png)
Ingrediënten
100 gr walnoten
100 gr zonnebloempitten
100 gr lijnzaad
50 gr sesamzaad
50 gr pompoenpitten
50 gr amandelen
50 gr amandelmeel
4 eieren
50 ml olijfolie of kokosolie
1 tl zout (5 gram)
Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Meng in een grote kom de noten, zaden, zout en het amandelmeel. Voeg dan de eieren en de olijfolie toe en meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar. Bekleed een broodvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig met een lepel over de vorm en schuif de vorm met het beslag in de oven. Bak het notenbrood 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het brood na het bakken goed afkoelen. Snijd het brood na het afkoelen in 20 sneetjes van 35 gram.
Tip!
Het brood kunt u na het bakken ongeveer 3 dagen in een luchtdicht vershoudbakje bewaren of in plakjes snijden en invriezen.
Recept van: Quint Kames: www.lowcarbchef.nl
.png)
Carrot cake pannenkoekjes
Ingrediënten
150 gr kwark
2 eieren
60 gr bloem
25 gr peen julienne
1 tl bakpoeder
halve tl kaneel
50 gr roomkaas naturel
10 gr poedersuiker
scheutje melk of slagroom
handje walnoten
Bereiding
Begin met het loskloppen van de kwark en de eieren. Klop vervolgens de bloem, het bakpoeder en kaneel door het beslag. Schep als laatste de peen julienne er doorheen. Giet een scheutje olie in een koekenpan of verwarm een beetje boter. Schep met een lepel kleine hoopjes in de pan. U bakt ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijkertijd. Bak ze ongeveer 2 minuten per kant totdat ze mooi bruin zijn. Ga zo door totdat al het beslag op is.
Ondertussen kunt u de topping maken. Meng met een elektrische mixer de roomkaas los. Voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe. Voeg eventueel een kleine scheutje melk toe om het geheel iets dunner te maken. Hak de walnoten in stukjes. Serveer de carrot cake pannenkoekjes op een stapel met wat gehakte walnoten en wat van de roomkaas topping. Eventueel nog een extra snufje kaneel en smullen maar.
Recept gevonden op: www.lekkerensimpel.nl