Naar boven

Inspiratie - Is kokosolie gezond?

Over kokosolie is al veel gezegd en geschreven. Eerst schoten de voordelen van kokosolie als paddenstoelen uit de grond. Daarna kwamen er ook wat tegenargumenten, vooral vanwege het verzadigde vetpercentage. Dus wat is het nu? Hoe gezond is kokosolie nu eigenlijk?voordelen kokosolie gezond
Voordelen kokosolie

Kokosolie (of kokosvet) wordt door veel mensen gebruikt als vervanger voor olie of boter tijdens het koken. Het is 100% plantaardig en het lijkt allerlei voordelen voor de gezondheid te hebben. Zo zou het een goede bijdrage aan de werking van de schildklier hebben, zou het helpen tegen bacteriën en ontstekingen en de weerstand in het algemeen, en zou het cholestrol verlagend zijn. Onderzoeken hebben nog niet volledig uitgewezen dat dit inderdaad zo is, maar toch zweren veel mensen bij het gebruik van kokosolie.

Een andere reden waarom het vaak als vervanger van olijfolie wordt gebruikt, is omdat olijfolie een aantal voordelen verliest zodra het verhit wordt. En dat doet u natuurlijk als u bakt. Bij kokosolie is dat niet het geval.


 

bakken met kokosolie
Nadelen kokosolie

Toch is het gebruik van kokosolie niet alleen maar positief. Zo zitten er veel verzadigde vetten in, waar bij veel gebruik juist cholestrolverhogend kan zijn. Bij weinig tot normaal gebruik hoeft dat natuurlijk geen probleem te zijn. Net als bij alles wat u nuttigt, geldt dat alles waar 'te' voor staat, eigenlijk niet zo gezond is. Nuttig met mate is bij alle voedingsmiddelen een goed advies.

 
 
royal green kokosolie gezond
Welke kokosolie kopen?

Een van de Vitatheek toppers is al sinds jaar en dag de Royal Green kokosolie. Razend populair en ook geurloos en in extra vierge verkrijgbaar. Het motto is 'Enjoy Life, Stay Healthy'. Royal Green gelooft in een natuurlijke manier van leven. De Royal Green kokosolie is dan ook biologisch en duurzaam geproduceerd. Er zijn geen conserveringsmiddelen etc. aan toegevoegd en de olie 100% vegetarisch. Met deze kokosolie kun je bakken, wokken, braden en zelfs frituren. Maar u kunt het ook op uw brood smeren als vervanging voor boter.

Meer weten over het merk Royal Green en waar zij voor staan? Lees er hier alles over.

Speciaal voor u heeft Vitatheek een scherpe Royal Green kokosolie aanbieding: 25% korting. Uw pakketje wordt bovendien gratis verzonden vanaf €30,- en snel bij u thuis bezorgd.

Royal Green kokosolie kopen
 

Dus? Gezond of niet?

Andere nadelen van het bakken met kokosolie zijn niet bewezen. Toch zijn ook de voordelen van kokosvet niet allemaal bewezen. Kortom, het antwoord ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Bent u dol op kokosolie? Gebruik het dan vooral. Als u het lekker vindt of u ondervindt er zelf voordelen van, profiteer er dan vooral van.

Wist u trouwens dat u niet alleen kunt bakken met kokosolie? U kunt het ook heel goed gebruiken voor uw haar, de verzorging van uw nagelriemen en zelfs als scheerschuim. Kokosolie is een kameleon! Lees hier onze blog over kokosolie voor huid en haar.

Blog Kokosolie voor huid en haar