Naar boven

Inspiratie - Etherische olien om beter te slapen

Etherische olie om beter te slapen


Uitgerust aan de dag beginnen, dat willen we allemaal wel. Etherische oliën kunnen helpen om voor het slapen gaan te ontspannen. Daarmee kunnen ze ervoor zorgen dat je de hele nacht goed door slaapt. De meeste etherische olie wordt door stoomdestilatie verkregen. Het zijn aromatische vloeistoffen die worden verkregen uit planten, bloemen, kruiden of de schil van een sinaasappel. Naast een heerlijke geur, heeft etherische olie ook een therapeutische werking op het lichaam. Zo kan de één een opbeurend effect hebben, een andere olie juist weer energie geven, terwijl weer een andere ontspannend of verhelderend is.


De truc is om de etherische olie te vinden die het beste bij u past. Het is een kwestie van uitproberen, maar als u eenmaal de juiste combinatie heeft gevonden, zal uw nachtrust nooit meer hetzelfde zijn. Hieronder geven we u een aantal tips.

1. Lavendel etherische olie

Lavendel staat bekend om de kalmerende en ontspannende werking. Het is een geur die zowel bij mannen als vrouwen geliefd is. Twee druppels op uw kussen zal wonderen doen. Daarnaast kunt u lavendolie vrijwel moeiteloos met elke andere geur combineren, bijvoorbeeld met sinaasappel of kamille. Voeg een paar druppels lavelolie toe aan uw badwater of meng een paar druppeltjes met water in een oliebrander om uw huis van een aangename geur te voorzien.

Bekijk onze Lavendel oliën
 
2. Neroli etherische olie

Deze is de persoonlijke favoriet van Vitatheek. Neroli staat bekend als natuurlijke rustgever en heeft een kruidige en fruitige geur. De kleine bloemen van deze sinaasappelboom (oranjebloesem) zorgen voor een krachtige olie die een kalmerende werking heeft. U kunt bijvoorbeeld een paar druppeltjes olie mengen met een basisolie zoals amandelolie, en deze op uw polsen en slapen aanbrengen. Dit werkt heerlijk rustgevend. 

Wilt u een minder sterke geur? Kies dan voor Neroli hydrolaat. Het bloemenwater is goed te gebruiken als kussennevel spray en kan ook kinderen helpen om in slaap te komen.

Bekijk onze Neroli etherische oliën
 
3. Salie etherische olie

Salie is één van de populairste etherische oliën om de geest te ontspannen. Dat komt door de frisse en kruidige geur. Bij de Grieken werd deze plant geassocieerd met het eeuwige leven. De naam is afgeleid van het Latijnse 'salvare' dat staat voor redden. De geur maakt slaperig en kan helpen om stress te verminderen. Een ideale combinatie voor een goede nachtrust.

Bekijk onze Salie etherische oliën
 
4. Roomse kamille etherische olie

Niet de goedkoopste olie, maar wel een fijne geur om mee in slaap te vallen. Deze olie wordt al eeuwenlang door moeders (en vaders) gebruikt om hun kinderen te kalmeren. In combinatie met lavendel is deze geur helemaal geweldig. Roomse kamille etherische olie werkt niet alleen kalmerend, maar ook verzachtend en onstpannend. Het heeft een lichte, bloemige geur die een rustige atmosfeer in uw slaapkamer creeërt.

Liever een lichtere geur? Spray dan wat lavendelwater met roomse kamille hydrolaat op uw kussen. Succes gegarandeerd!

Bekijk onze Roomse Kamille etherische oliën
 
5. Cederhout etherische olie

Een echte verdampingsolie voor de koude winterdagen. Veel mensen kunnen de aardse en houtachtige geur van deze olie goed waarderen. Cederhout etherische olie werkt goed als u na een lange werkdag even tot rust wilt komen. De aardse, houtachtige geur blijft ook lang in de slaapkamer hangen. 

Bekijk onze Cederhout etherische oliën
 
 

 


Lees ook: 5 tips om uw huid te verzorgen in de winter

Het is winter. U merkt het aan uw huid. Die wordt droger en er komen sneller barstjes in uw lippen. U zit meer tijd binnen met de verwarming een graadje hoger. Lekker warm, dat wel. Maar het droogt uw huid uit. Tijd om uw lichaam een beetje extra te verzorgen! 5 tips om uw huid extra te verwennen deze winter.

Lees verder

Lees ook: Afvallen in 2018

We horen vaak verhalen van mensen bij wie de goede voornemens na verloop van tijd in het niets opgelost lijken te zijn. Maar wat we niet vaak horen, zijn de vele succesverhalen van mensen die zich wél aan hun voornemens houden. Er zijn namelijk ook veel mensen bij wie het wél lukt. En waarom zou u niet diegene zijn?

Lees verder