Zomerse recepten met natuurvoeding deel 2
3 Zomerse recepten met natuurvoeding
Het aanbod natuurvoeding bevat een groot aantal merken en producten zoals noten, dranken, bakmixen, ontbijtproducten, koffie/thee, gedroogd fruit, diverse soorten olie en natuurlijk superfoods. Met deze producten kunt u heerlijke, verantwoorde gerechten klaarmaken. Ter inspiratie vindt u hieronder enkele simpele, maar toch zeer smaakvolle zomerse recepten voor elk moment van de dag..png)
Ingrediënten
150 g gemengde bessen
1/2 bevroren banaan
3 el amandelroom of eventueel verse slagroom
1 el agavestroop of kokosbloesemsuiker
1 kl açaïbespoeder
Bereiding
Was de bessen en snij de bevroren banaan in schijfjes. Overgiet het fruit met de amandelroom of slagroom.
Werk af met het açaïbespoeder en voeg naar smaak agavestroop of kokosbloesemsuiker toe
Kijk voor meer recepten met producten van Purasana op de website.
.png)
Ingrediënten
Lifefood Appel Kaneel Lijnzaadrollen
200 gr rucola
50 gr verse tomaat
20 gr zonnebloempitten
50 gr komkommer
snufje tuinkers
olijfolie
sinaasappelsap
citroensap
Bereiding
Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Snijd de rucula door de helft en hak de zonnebloempitten fijn. Meng alles door elkaar. Neem de appel-kaneel lijnzaadrolletjes en rol ze uit tot een platte plak. Leg een beetje van het mengsel op één uiteinde van elke uitgerolde lijnzaadplak. Besprenkel het salademengsel in de rolletjes met wat olijfolie, citroensap en sinaasappelsap. Rol de rolletje vervolgens weer dicht (begin aan de kant met salade), zodat het op een sushi lijkt. Garneer met tuinkers bovenop en druppel wat olijfolie over het bord voor de sier.
Meer recepten van Lifefood kunt u vinden op hun website.
.png)
Bereidingstijd c.a. 20 minuten
Ingrediënten
150 gr Dadels
100 gr Hazelnoten bruin
40 gr Kokosrasp
1/2 tl Vanille extract
Voor de vulling:
200 gr Cashewnoten
4-6 el Ahornsiroop graad C
2 el Kokosolie (geurloos)
4 Limoenen
80 gr. Kokosmelk puur
Zet een nacht van tevoren een blikje TerraSana kokosmelk in koelkast, zodat het vet zich van het vocht scheidt en de bovenkant hard wordt. Week de cashewnoten een nachtje in koud water of 1-2 uur in heet water (dan zijn de noten natuurlijk niet meer raw).
Bereiding
Maal de hazelnoten, de dadels, de kokosrasp, het vanille extract en evt. een snufje zout fijn in de keukenmachine om de bodem te maken. Doe er eventueel een eetlepel ahornsiroop bij om de bodem iets plakkeriger te maken. Vet een ronde taartvorm in van maximaal 18cm (niet groter, dan wordt je vulling te dun) of klem er een vel bakpapier in. Druk het mengsel aan tot deze een mooie bodem vormt en zet in de koelkast. Smelt de kokosolie in een bakje in de oven of een kleine steelpan. Spoel de cashewnoten af. Doe ze daarna met de kokosolie, de ahornsiroop en het limoensap in de keukenmachine en mix tot een mooie, egale consistentie ontstaat. Schep de kokoscrème uit het blikje en voeg dit, samen met de rasp van twee limoenen en evt. een snufje zeezout toe en maal tot een supergladde massa. Proef en pas je lepels ahornsiroop zo nodig aan. Giet de vulling op de bodem en laat het geheel een nachtje opstijven in de koelkast. Garneer met stukjes pistache- of hazelnoot en wat limoenrasp.
Voor meer recepten met de producten van Terrasana kijk op de website
Shop de beste merken natuurvoeding altijd met korting bij Vitatheek
Bekijk het hele assortiment natuurvoedingAltijd de nieuwste blogs in uw mailbox? Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Meer lezen?
Bekijk hier alle blogs over voeding | Lees ook: Zomerse recepten met natuurvoeding