Maandactie:  2e product van ons vitamine huismerk voor de halve prijs. Combineren mag.
Sluiten
Naar boven

Zink suppletie

Door Vitatheek - 03 februari 2022 -

Hoe belangrijk is zink voor uw gezondheid?

U heeft vast wel eens eerder gehoord over zink. Zink is een essentieel element in het lichaam en is onderdeel van een groot aantal enzymen. Maar wat doet zink en hoe komt u aan uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink? Dat zullen we u allemaal vertellen in dit artikel. Lees snel verder voor alle tips!

Wat is zink?

Zink is een mineraal dat u binnen krijgt via uw voeding. Het is een element dat onderdeel is van een groot aantal enzymen in het lichaam die betrokken zijn bij de stofwisseling. Het helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwit, is goed voor het gezichtsvermogen en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Daarnaast hebben meerdere delen van het lichaam profijt van zink.


Waar is zink goed voor?

Naast bovengenoemde werking van zink heeft dit mineraal nog een hoop andere voordelen. We zetten ze voor u op een rij:
  • - Zink is goed voor het behoud van glanzend haar en het houdt de haren sterk;
  • - Zink is goed voor de nagels;
  • - Draagt bij aan het behoud van sterke botten;
  • - Ook helpt zink bij de verzorging van de huid van binnenuit.

Inname advies

Het advies voor inname van zink verschilt per leeftijdsgroep. Volgens het Voedingscentrum is de aanbevolen hoeveelheid van een man van 18 jaar en ouder een dagelijkse hoeveelheid van 9 milligram zink. Voor een vrouw van 18 jaar ouder geldt een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 7 milligram. De aanvaardbare bovengrens staat vastgesteld op 25 milligram per dag, maar om dit getal te overschrijden, zult u uw best moeten doen. Gelukkig heeft u maar een klein beetje zink nodig om gezond te blijven.

Welke voedingsmiddelen bevatten zink?

Zink is niet schaars en komt voor in veel meer voedingsmiddelen dan u denkt. U vindt zink in kaas, vlees, graanproducten, noten en schaal- en verschillende schelpdieren. Met een goed gevarieerde voeding is het al mogelijk om uw dagelijks benodigde hoeveelheid volledig binnen te krijgen.

Bekijk alle noten, pitten, zaden en bonen in ons assortiment*
* tijdelijk ontvangt u 5% korting bovenop onze vaste lage prijzen op alle noten, pitten, zaden en bonen in ons assortiment natuurvoeding (actie loopt tot en met zaterdag 26 februari 2022)

Een tekort aan zink

In Nederland komt een tekort aan zink zelden voor. Door de vele voedselwaren die zink bevatten, is dit vrijwel tot niet mogelijk. Een zinktekort kan echter leiden tot:

  • - achterblijvende groei;
  • - verminderde weerstand;
  • - verminderd smaak- en reukvermogen;
  • - huidafwijkingen;
  • - nachtblindheid.

Mensen die een tekort aan zink uit voeding hebben zijn in Nederland niet bekend. Wilt u desondanks toch een zinksupplement gebruiken dan heeft Vitatheek diverse mogelijkheden om uw zink niveau aan te vullen*. Zo zijn er in onze webshop diverse tabletten en capsules verkrijgbaar. Bestel online en profiteer van voordeel tot wel 40% op de producten uit ons assortiment. 

Bekijk ons volledige assortiment zink supplementen.