De beste zonbescherming voor het haar

Door Vitatheek - 28 maart 2024 - Verzorging
Voordat we in de zon gaan beschermen we de huid tegen schadelijke uv-straling door onszelf in te smeren met zonnebrandcrème. We zetten een zonnebril op om de ogen te beschermen. Maar denkt u ook weleens aan de bescherming van uw haar? Een beetje zonlicht is goed voor het haar, maar overmatige blootstelling aan de zon kan ook voor het haar schadelijk zijn. Teveel zonlicht kan bijdragen aan gespleten haarpunten, een doffe kleur en pluizig haar. Ook in dit geval geldt: voorkomen is beter dan genezen, daarom geven we hier tips voor de beste zonbescherming van het haar.


#1 Draag een hoed of pet

De beste manier om het haar te beschermen tegen blootstelling aan de zon is natuurlijk het dragen van een hoed of pet. Net als kleding de huid beschermt, biedt een hoed of pet de beste zonbescherming voor het haar. Als alternatief kun je ook een dunne sjaal, bandana of doek gebruiken. Lang haar kunt u ook beschermen door het te dragen in een strakke knot.


#2 Gebruik een haarmasker

Het haar extra voeden is ook een goede manier om het haar beter bestand te maken tegen schadelijke invloeden van bijvoorbeeld de zon. Verwen het haar daarom, naast een goede shampoo en conditioner, ook regelmatig met een lekker haarmasker. Een haarmasker heeft een sterk geconcentreerde formule die het haar dieper voedt dan een conditioner. Het zorgt ervoor dat uw haar sterk en zacht wordt en geeft het een mooie gezonde glans. Het haar extra voeden is ook een goede manier om het haar beter bestand te maken tegen schadelijke invloeden van bijvoorbeeld de zon. Verwen het haar daarom, naast een goede shampoo en conditioner, ook regelmatig met een lekker haarmasker. Een haarmasker heeft een sterk geconcentreerde formule die het haar dieper voedt dan een conditioner. Het zorgt ervoor dat uw haar sterk en zacht wordt en geeft het een mooie gezonde glans.

Onze tips:
De meeste haarmaskers breng je na het wassen aan op het vochtige haar en moet enkele minuten intrekken voor een goede werking. Na het intrekken goed uitspoelen met voldoende water. 

Bekijk alle haarmaskers
 


#3 Leave in behandeling


De meeste conditioners moeten na een korte inwerktijd uitgespoeld worden met water, maar er bestaan ook leave in conditioners. Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u deze na het aanbrengen in het haar laten zitten.

Hairwonder Hair Strength Leave In Conditioner

Hairwonder Hair Strength Leave In Conditioner zorgt voor zichtbaar gezonder en sterker haar.

 • Versterkt en beschermt het haar
 • Geeft een gezonde glans
 • Maakt het haar makkelijk doorkambaar
 • Voorkomt gespleten haarpunten
Bestel dit product

La Saponaria met Moringa & Lijnzaadolie

Heeft u krullend haar? De biologische leave in conditioner van La Saponaria met Moringa & Lijnzaadolie is ideaal voor krullend haar.

Het heeft een voedend en herstructurerend effect zonder spoelen en gaat kroezen tegen. Deze fijne conditioner beschermt en maakt het haar gemakkelijk kambaar, glanzend en zijdezacht.

Direct bestellen

Argan Oil Repairing 5-in-1 Leave In Spray

Er zijn ook leave in sprays voor het haar verkrijgbaar. De Argan Oil Repairing 5-in-1 Leave In Spray is een multifunctionele spray met 5 functies:

 • Voedt en ontklit
 • Voegt glans toe
 • Herstelt en regelt pluizig haar
 • Biedt thermische bescherming
 • Brengt vocht in om breuk te voorkomen worden gemaakt.
Bestel online

#4 Voedende olie

Heeft u een lekkere dag op het strand achter de rug en voelt het haar droog en stug aan? Een voedende haarolie kan het haar zijn zachtheid teruggeven. Onze tip:

Neobio Haarolie

Intensieve verzorging voor droog, broos haar. Deze haarolie met biologische aloë vera en arganolie verwent het haar en tovert soepelheid en een zijdeachtige glans.

Bestel met 10% korting
 

#5 Hair repair

Lijkt uw haar erg beschadigd door de zon en andere invloeden van buitenaf? Dan is het tijd voor hair repair.

Hairwonder heeft een complete lijn voor Hair Repair bestaande uit shampoo, conditioners, hittebeschermende spray, maskers, wax en serum capsules. 

Ook een fijn product is Earth-Line Multi vitamin hair repair cream. Deze Hair Repair Cream verzorgt en herstelt zowel het haar als de hoofdhuid. De unieke formule met een hoge concentratie Ceramide dringt diep in de haarschacht en werkt van binnenuit aan gezond, glanzend, zijdezacht, pluisvrij en makkelijk doorkambaar haar. Ideaal voor droog, dof, kroezig, statisch en beschadigd haar. Geschikt voor alle haartypen en dagelijks gebruik.

Bekijk het aanbod


Beste zonbescherming van het haar

De beste zonbescherming van het haar bestaat dus uit:

 • bedekking van het haar met een hoed/pet/sjaal/doek/bandana
 • extra voeding door haarmasker, leave in conditioner of voedende haarolie
 • gebruik van herstellende hair repair producten


Waarom is het gebruik van uw gewone shampoo en conditioner niet genoeg tijdens de zomer? Dat heeft er vooral mee te maken dat uw haar sneller uitdroogt in de zomer. Haarverzorging zoals maskers, leave in conditioner en haarolie bevat vaak oliën die het haar voeden en anti-oxidanten die het haar beschermen en herstellen. Daarnaast hebben deze producten een hydraterende werking. Ze dienen extra vocht toe aan het haar waardoor het gezond en sterk wordt en minder last heeft van uitdroging.


Bescherm tegen chloor en zout zeewater

Niet alleen de zon tast het haar aan in de zomer. Ook door het zwemmen in de zee of het zwembad droogt het haar uit en raakt het sneller beschadigd. Bescherming tegen chloor en zout zeewater is daarom minstens even belangrijk als goede zonbescherming van het haar. De beste manier om dit te doen is door het simpelweg goed uit te spoelen met kraanwater. Het liefst zo snel mogelijk na het zwemmen. Even afdouchen na iedere duik dus.


Alphanova Sun Shower & shampoo 2-in-1

Voor extra bescherming kunt u er ook voor kiezen om in de zomer het haar te wassen met Alphanova Sun Shower & shampoo 2-in-1Voor extra bescherming kunt u er ook voor kiezen om in de zomer het haar te wassen met Alphanova Sun Shower & shampoo 2-in-1.

Deze milde 2 in 1 shampoo en douchegel uit de sun-lijn van Alphanova reinigt huid en haar. Het verwijdert zout, chloor, zand en zonnebrandresten. 

Bestel voordelig online
 

Overige tips

Voor verdere bescherming van het haar is het ook verstandig om het haar zo min mogelijk te kleuren tijdens de zomermaanden. Ook hierdoor kan uw haar namelijk uitdrogen. Laat uw haar dus lekker oplichten door het zonnetje, maar stel uw haarkleuring uit tot na de zomer.

Lees ook: Natuurlijke zonnebrand (zonder troep) | Kokosolie voor huid en haar