Creme voor droge huid

Door Vitatheek - 10 februari 2023 - Verzorging
Een droge huid kan heel vervelend zijn. Behalve dat het onprettig aanvoelt kan een droge huid ook klachten als jeuk, trekkerigheid, schilfers en zelf pijn veroorzaken. Een droge huid voelt soms heel ruw aan en vertoont rode plekken. De oorzaken van een droge huid liggen veelal bij te vaak of te warm wassen, weersomstandigheden en het gebruik van schoonmaakmiddelen. Ook aanleg en ouderdom kunnen hierbij een rol spelen. Alle lichaamshuid kan droog zijn, maar het komt vooral veel voor op de buitenkant van de bovenarmen, de rug, de handen en de voorkant van de onderbenen. Gelukkig is een droge huid vaak vrij eenvoudig te voorkomen of te behandelen.

In dit blog geven wij tips ter voorkoming van een droge huid en leest u wat volgens ons de beste creme is voor een droge huid. 


Oorzaken van een droge huid

Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn: 

 • - Te vaak wassen en/of te warm water gebruiken
  Warm douchen is heerlijk, maar het is niet goed voor de huid. Te warm water zorgt ervoor dat de huid uitdroogt. Ook te vaak en te lang douchen of wassen kan een droge huid tot gevolg hebben. 
 • - Blootstelling aan schoonmaakmiddelen, zeep en desinfecterende producten
  Wie voor zijn werk veel gebruik maakt van zeep, desinfecterende middelen en schoonmaakproducten zal sneller last hebben van met name droge handen. Deze tasten namelijk de natuurlijke beschermlaag van de huid aan. 
 • - Weersomstandigheden
  De lagere temperaturen, wind en droge lucht binnenshuis kunnen in de herfst en winter een droge huid tot gevolg hebben. Maar ook blootstelling aan UV-straling van de zon kan leiden tot een droge huid. 
 • - Huidaandoeningen
  Aandoeningen als eczeem, psoriasis en diabetes kunnen droge handen en huid veroorzaken of de kans erop vergroten.
 • - Te weinig vet
  Sommigen mensen hebben ook van nature een wat drogere huid doordat deze te weinig talg (vet) aanmaakt. Ook op hogere leeftijd maakt de huid minder vet aan. 

Tips bij een droge huid


De volgende tips helpen een droge huid voorkomen:  
 1. Wassen en douchen met lauw warm water en een klein beetje milde, parfumvrije zeep
 2. Droog de huid goed af
 3. Bescherm de huid tegen blootstelling aan kou en wind en draag handschoenen bij het schoonmaken
 4. Zorg voor een goede luchtvochtigheid door regelmatig te ventileren 
 5. Gebruik regelmatig een crème voor droge huid, bij voorkeur 2x per dag

Creme voor droge huid


Om een droge huid te behandelen zijn er veel verschillende soorten producten verkrijgbaar. Wilt u een creme voor droge huid gebruiken? Dit zijn onze tips:

Livsane Lanette Creme met Vaseline

Verzachtende, hydraterende en beschermende creme met 20% vaseline. In een tube van 100 gram

Bestel direct
 
Chi Sheabutter Eko

Houd vocht vast en beschermt de huid tegen uitdroging. Smelt gemakkelijk op de huid en laat geen vettig laagje achter. In pot van 100 milliliter.

Bekijk dit product
 
Eucerin 10% Urea Repair Plus Lotion

Eucerin UreaRepair PLUS Lotion 10% Urea geeft de extreem droge, jeukende en schilferige huid de dagelijkse verzorging die het nodig heeft. Inhoud flacon: 400 milliliter

Dit product kopen
 
Biodermal P-Cl-E Bodylotion 

Biodermal P-CL-E is een intensief hydraterende en kalmerende bodylotion die het natuurlijk herstellend vermogen van de droge en gevoelige huid ondersteunt. Ongeparfumeerd. Inhoud flacon: 400 milliliter

Voordelig online bestellen
 
Bepanthen Droge En Gevoelige Huidcreme

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is voor de dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de (zeer) droge huid en gevoelige huid.

Bestel direct

 

Profiteer van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 januari 2023 van 5% extra korting op alle lichaamsverzorging. Kortingscode: VALENTIJN*

(*geschenkverpakkingen en cadeauverpaksets uitgezonderd)


Direct naar: Lichaamsverzorging | Milieuvriendelijke lichaamsverzorging


Voor meer tips lees ookNatuurlijke huidverzorging in de herfst