Nu 5% extra kassakorting op de volgende merken: Bional, Terranova, Orthovitaal, Derma, Hairwonder, Herbatint
Sluiten

Heerlijke herfstrecepten

Door Vitatheek - 18 oktober 2021 - Voeding

Geniet van de herfst met deze heerlijke recepten met natuurvoeding!


Het aanbod natuurvoeding in onze webshop is zeer uitgebreid. U vindt hier een groot aantal verschillende producten zoals noten, dranken, bakmixen, ontbijtproducten, koffie/thee, gedroogd fruit, diverse soorten olie en natuurlijk superfoods van verschillende bekende merken zoals Royal Green, Bionut, Damhert, Dr Schar, Geels & Co en Jacob Hooy. Gebruik deze producten om een verantwoorde maaltijd samen te stellen, vul uw dagelijkse dieet aan met gezonde tussendoortjes, of maak eens een van de heerlijke recepten hieronder! Eenvoudig te bereiden, gezond en smaakvol.


Glutenvrije Appelcrumble

Bereidingstijd: 25 min/ 4 personen

Ingrediënten
2 grote Appels
150 g Muesli original glutenvrij
1 el Kaneel
4 el Rijststroop
Stukje plantaardige boter om mee in te vetten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appel in kleine blokjes en doe deze in een kom. Voeg de muesli, kaneel en rijststroop toe aan de kom en meng dit door de appel. Vet een ovenschaal in met wat plantaardige boter. Doe het appelmengsel in de ovenschaal en zet deze voor 20 minuten in de oven. Verdeel het appelmengsel over vier bordjes en serveer met bijvoorbeeld wat plantaardige kwark.

Recept van Lima in samenwerking met happy Healthy Lieke. Meer recepten op de website van Lima

 
Vegan Biscoff Cheesecake

Ingrediënten voor 1 taart van 18 cm
Bodem:
90 g Mattisson biologische pecannoten
6 Lotus speculaasjes
3 el Mattisson biologische agave siroop
7 el Speculoos
Middelste laag:
175 g Mattisson biologische cashewnoten, (geweekt voor 3 uur!)
300 g Vegan cream cheese
2 el Speculoos
75 g Mattisson biologische agavesiroop
Bovenste laag:
4 el Speculoos
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Verdeel dit over de met bakpapier beklede springvorm en duw het goed aan. Mix vervolgens de (geweekte!) cashewnoten met de andere ingrediënten voor de tweede laag in de keukenmachine en verdeel dit over de bodem. Zet de taart minimaal 3 uur in de vriezer. Als de taart stijf/hard is, smelt dan 4 eetlepels speculoos in een pannetje en verdeel dit over de middelste laag. Zet nog eens 30 minuten in de vriezer.

Recept van @lennaomrani. Voor meer recepten zie de Facebookpagina van Mattisson

 
Luchtige Sinaasappel & Chocolademousse

Ingrediënten
200 g Lifefood Chocolat 80%
285 ml Sinaasappelsap
1 tl Lucumapoeder
1 tl Baobab poeder
1 el Sinaasappelschil
1 el Yacon siroop 

Bereiding
Smelt de chocolade voorzichtig au-bain-marie, laat afkoelen tot kamertemperatuur, en doe deze vervolgens 45-60 seconden in de koelkast (absoluut niet langer!). Gooi de gesmolten chocola samen met baobab poeder, lucuma poeder, yacon siroop en sinaasappel poeder in de blender en begin te mixen op lage snelheid. Doe er langzaam aan sinaasappelsap bij terwijl de blender draait en voer voorzichtig de snelheid op. Stop af en toe om de zijkanten schoon te schrapen. Wanneer je al het sinaasappelsap heb toegevoegd, mix totdat het mengsel de gewenste consistentie heeft. Laat het een tijdje rusten in de koelkast. Doe de chocolademousse in kleine glazen potjes (u kunt lagen afwisselen met kokoscrème) en garneer met sinaasappelschil.

Tip: afhankelijk van hoe dik u de mousse wilt hebben, kunt u meer of minder sinaasappelsap toevoegen.

Voor dit recept, het recept voor de kokoscrème en meer kijk op de website van LifeFood

 

Chocolade muffins met feestelijke topping

Ingrediënten
100 ml Plantaardige melk (wij gebruiken graag kokosmelk)
25 ml Royal Green kokosolie (ontgeurd)
25 gram Royal Green kokosbloesem suiker
1 Rijpe banaan
50 gram Meel (tarwe, spelt, amandel)
2 el Cacaopoeder
14 Dadels
1 tl Bakpoeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de banaan met de dadels en de kokosmelk in uw keukenmachine tot er een glad beslag ontstaat. Smelt de kokosolie en voeg deze toe aan het beslag samen met het meel, de kokosbloesemsuiker en de cacao. Laat de keukenmachine draaien totdat alles is gemengd en giet vervolgens het mengsel in de muffinvormpjes. Zet de muffins in de voorverwarmde over en bak ze 25 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen.

Suggesties voor een topping: rauwe cacao nibs en gepofte quinoa

Op de Facebookpagina van Royal Green vindt u nog veel meer lekkere recepten.

Bekijk het volledige assortiment natuurvoeding in onze webshop