Naar boven

Vitaminen

(1.621) (1.621 artikelen)
Om gezond te blijven heeft ons lichaam een regelmatige aanvoer van voeding nodig. Soms blijkt echter dat de dagelijkse voeding niet voldoende voedingsstoffen bevat en dat sommige mensen een tekort aan vitaminen en mineralen in voeding kunnen hebben. Het gaat daarbij meestal om voedingstekorten aan magnesium, zink, ijzer, calcium, vitamine A, D en B-complex. 

Door het drukke bestaan en regelmatige stress-situaties lukt het ons niet altijd om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, waardoor aanvulling nuttig en belangrijk kan zijn. Afhankelijk van uw eetpatroon en levenswijze zijn combinaties mogelijk, van losse supplementen tot multivitaminen, tabletten of capsules die alles in één bevatten.

SNEL VINDEN: vitamine Avitamine Bvitamine Cvitamine D | multivitamine | foliumzuur

MEEST VERKOCHT
Pool Plus Multivitaminen | Plantina Vitamine Multi | Vitals Elke Dag
Kies een categorie
Aanbevolen voor jou
Sorteren
Vitakruid Vitamine D3 & K2 Vitakruid Vitamine D3 & K2 10 Milliliter
23,90 17,92
Meer info
Toevoegen
Vitakruid Gebufferde Vitamine C Vitakruid Gebufferde Vitamine C 180 Vegicaps
49,90 37,42
Meer info
Toevoegen
Vitals Elke Dag 50+ Vitals Elke Dag 50+ 60 Tabletten
49,95 39,96
Meer info
Toevoegen
Royal Green Multi Woman Royal Green Multi Woman 120 Tabletten
67,95 50,96
Meer info
Toevoegen
Vitals Elke Dag 50+ Capsules Vitals Elke Dag 50+ Capsules 60 Capsules
34,95 27,96
Meer info
Toevoegen
Vitals Elke Dag - 90tab Vitals Elke Dag - 90tab 90 Tabletten
49,95 39,96
Meer info
Toevoegen
Vitakruid Vitamine D3 Druppels Vitakruid Vitamine D3 Druppels 30 Milliliter 15,90 11,92
Meer info
Toevoegen
Vitals Elke Dag - 60caps Vitals Elke Dag - 60caps 60 Capsules
24,95 19,96
Meer info
Toevoegen
Vitakruid B12 Combi 6000 Met Folaat & P-5-P Vitakruid B12 Combi 6000 Met Folaat & P-5-P 60 Tabletten
34,90 26,17
Meer info
Toevoegen
Vitakruid Multi Dag & Nacht Vrouw 2 X 30 Tabletten Vitakruid Multi Dag & Nacht Vrouw 2 X 30 Tabletten 60 Tabletten
29,90 22,42
Meer info
Toevoegen
Plantina Vitamine Multi Plantina Vitamine Multi 240 Tabletten
89,95 67,46
Meer info
Toevoegen
Vitakruid Multi Basis Vitakruid Multi Basis 90 Tabletten 28,90 21,67
Meer info
Toevoegen
Bonusan Multi Vital Extensis Actief Bonusan Multi Vital Extensis Actief 90 Tabletten
33,99 31,61
Meer info
Toevoegen
Vitals Vitamine D3 3000Ie Vitals Vitamine D3 3000Ie 100 Capsules
26,95 21,56
Meer info
Toevoegen
Vitakruid Multi Dag Vrouw Vitakruid Multi Dag Vrouw 90 Tabletten 42,90 32,17
Meer info
Toevoegen
Davitamon Energie Boost Bosvruchten Davitamon Energie Boost Bosvruchten 40 Kauwtabletten 14,99 11,24
Meer info
Toevoegen
Vitakruid Gebufferde Vitamine C Vitakruid Gebufferde Vitamine C 90 Vegicaps
26,90 20,17
Meer info
Toevoegen
Vitakruid B12 Combi 10.000 Met Folaat Vitakruid B12 Combi 10.000 Met Folaat 60 Tabletten
42,90 32,17
Meer info
Toevoegen
Vitals Elke Dag Platinum Vitals Elke Dag Platinum 60 Tabletten
49,95 39,96
Meer info
Toevoegen
Vitals Vitamine B12 2000 Mcg Vitals Vitamine B12 2000 Mcg 100 Zuigtabletten
24,95 19,96
Meer info
Toevoegen
Vitals Vitamine B Complex Actief Vitals Vitamine B Complex Actief 100 Capsules
34,95 27,96
Meer info
Toevoegen
Royal Green Vitamine D3 Royal Green Vitamine D3 120 Tabletten
24,95 18,71
Meer info
Toevoegen
Orthica Vitamine B12 Orthica Vitamine B12 90 Zuigtabletten
31,95 23,96
Meer info
Toevoegen

Meer over Vitaminen

Welke vitaminen tegen vermoeidheid?Gezondheidsproducten bevorderen een goede gezondheid of houden een goede gezondheid in stand. Voorbeelden van gezondheidsproducten zijn vitaminen en mineralen, producten voor bijvoorbeeld het behoud van een normale bloeddruk, elastische bloedvaten, sterke botten, energie, mooi haar, weerstand of voor vermindering van vermoeidheid.

Bij Vitatheek leveren we alle topmerken vitaminen direct uit voorraad. Zoek hier en bestel de producten die het beste bij uw gezondheid passen.

Wat zijn vitaminen?

Vitamines zijn cruciaal voor verschillende lichaamsfuncties, zoals metabolisme, groei, immuunsysteem en algemene gezondheid.

Er zijn 13 bekende vitamines, die in twee categorieën kunnen worden ingedeeld: in water oplosbare vitamines (vitamine C en alle B-vitamines) en in vet oplosbare vitamines (vitamine A, D, E en K). Elke vitamine heeft specifieke functies en effecten in het lichaam. Ze worden gevonden in verschillende voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, zuivelproducten, vlees, vis, granen en noten.

Een gebrek aan vitamines kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals vermoeidheid, zwakte, groeiachterstand, een verminderde immuniteit en zelfs ernstige ziekten zoals scheurbuik (vitamine C-tekort) of rachitis (vitamine D-tekort). Daarom is een evenwichtige voeding die alle essentiële voedingsstoffen, inclusief vitamines, bevat, cruciaal voor het behoud van een goede gezondheid. Om hierbij te ondersteunen kunt u extra vitamines innemen.

Krijg ik genoeg vitaminen binnen?

Met gezond eten krijgt u over het algemeen de meeste vitamines binnen, in de juiste hoeveelheid. Een gevarieerd dieet dat rijk is aan fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten kan u voorzien van de benodigde voedingsstoffen, inclusief vitamines. Echter, er zijn situaties waarin u extra vitamines kunt overwegen.

Als u een getinte huid heeft, wordt het aanbevolen om gedurende het hele leven extra vitamine D in te nemen. Mensen met een lichte huid wordt geadviseerd om op latere leeftijd vitamine D-supplementen te nemen, vanaf 50 jaar voor vrouwen en vanaf 70 jaar voor mannen.

Voor mensen die een veganistisch dieet volgen, is het belangrijk om extra vitamine B12 in te nemen, omdat deze vitamine voornamelijk voorkomt in dierlijke producten.

Vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden, wordt geadviseerd om foliumzuur en vitamine D-supplementen te slikken, zelfs als ze een lichte huid hebben. Deze vitamines spelen een belangrijke rol bij de gezonde ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap.

Welke vitaminen bij vermoeidheid?

Bij vermoeidheid kunnen verschillende vitamines een rol spelen bij het verbeteren van de energieniveaus en het verminderen van vermoeidheid. Hier zijn enkele vitamines die specifiek van belang kunnen zijn:

Vitamine B12

Deze vitamine is essentieel voor de productie van rode bloedcellen, die zuurstof door het lichaam transporteren. Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot bloedarmoede en vermoeidheid. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B12 zijn onder andere vlees, vis, zuivelproducten en eieren. Voor mensen die geen dierlijke producten consumeren, zoals veganisten, kan het nodig zijn om vitamine B12-supplementen te nemen.

Vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor het behoud van sterke botten en een gezond immuunsysteem. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot vermoeidheid en spierzwakte. Blootstelling aan zonlicht en voeding zoals vette vis, eieren en verrijkte voedingsmiddelen kunnen helpen om voldoende vitamine D binnen te krijgen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om vitamine D-supplementen te nemen, vooral bij mensen met een tekort of bij onvoldoende blootstelling aan zonlicht.

Vitamine C

Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in het lichaam en helpt ook bij de opname van ijzer, wat essentieel is voor het voorkomen van bloedarmoede en vermoeidheid. Voedingsmiddelen zoals citrusvruchten, kiwi's, bessen, paprika's en broccoli zijn goede bronnen van vitamine C.

Ijzer

Hoewel geen vitamine, is ijzer een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het transport van zuurstof in het lichaam. Een tekort aan ijzer kan leiden tot bloedarmoede en vermoeidheid. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer zijn onder andere rood vlees, gevogelte, vis, peulvruchten, tofu, spinazie en volle granen.

Het is belangrijk op te merken dat vermoeidheid verschillende oorzaken kan hebben, waaronder stress, slaaptekort, onderliggende gezondheidsproblemen of een onevenwichtige voeding. Als vermoeidheid aanhoudt, is het altijd raadzaam om een ​​zorgverlener te raadplegen om de oorzaak te achterhalen en passend advies te krijgen.

Altijd tot 40% korting op vitaminen

Bij Vitatheek krijgt u altijd tot 40% korting op de ruime selectie van vitaminen. Niet als eenmalige actie, maar telkens weer. U kunt hierdoor altijd voordelig kopen wat u zoekt. Kijk op uw gemak even rond, het bestelproces is eenvoudig en overzichtelijk. Als u bestelt heeft, zorgt Vitatheek ervoor dat u de producten snel in huis heeft.

Vitatheek, kwaliteit voor een voordelige prijs

Bij Vitatheek koopt u topkwaliteit gezondheidsproducten voor een voordelige prijs. Om het voor u nog makkelijker te maken hebben we alle vitaminen ingedeeld naar merk, adviesbehoefte, inhoud, toedieningsvorm, aantal, doelgroep en prijs. Klik hieronder om uw selectie te verfijnen en vind de beste producten die u helpen gezond te blijven!

MISSCHIEN OOK INTERESSANT: 
Plantaardig eten, hoe pak je dat aan? | Welke vitaminen tegen vermoeidheid?