Naar boven
Nutricia Nutilis

Nutricia Nutilis

Art.nr:
873995
Merk:
10,82 9,74
  2-5 werkdagen
In winkelwagen
Toevoegen aan favorieten

Altijd voordeel bij Vitatheek

  • Altijd tot 40% korting
  • Gratis verzending vanaf € 35
  • Ruim 65.000 producten

Omschrijving

Nutilis is een instant verdikkingsmiddel dat u kunt gebruiken om koude en warme dranken en gepureerde gerechten te verdikken. Het verdikken van voeding of drank is een goede manier om problemen bij het slikken te voorkomen. Belangrijk is dat het verdikkingsmiddel amylase resistent is. Dit wil zeggen dat speeksel geen invloed heeft op de dikte van het verdikte product.

Omschrijving
Kauwen en slikken gaat niet altijd automatisch. Als lippen, tong, verhemelte en keel niet goed samenwerken, kunnen problemen bij het slikken ontstaan. Slikken gaat het makkelijkst als voeding glad en egaal is en alles dezelfde dikte heeft.

Nutilis is praktisch in gebruik: het geeft snel de juiste dikte. Zonder dat de smaak verloren gaat. U kunt zelf kiezen wat u wilt eten of drinken; u hoeft alleen de dikte aan te passen. U kunt zowel koude als warme dranken met Nutilis verdikken.

Voordelen
- Nutilis helpt bij slikproblemen
- Met Nutilis kunt u weer makkelijk slikken en goed eten
- Nutilis is amylase resistent: speeksel heeft geen invloed op de dikte van het met Nutilis verdikte product. Het eten en drinken blijft op de juiste dikte, ook in de mond.

Voedingswaarde per 100 gram:

Energie 1520 kJ / 358 kcal
Vetten 0,1 gram
waarvan verzadigd 0 gram
Koolhydraten 86 gram
waarvan suikers 1,4 gram
Vezels 6,4 gram
Eiwitten 0,2 gram
Zout 0,29 gram
Natrium 116 mg
Ingredienten
Dextrine-maltose, gemodificeerd zetmeel (E1442)(bron: maïs), taragom, xanthaangom, guargom

Gebruik
Kan worden toegevoegd aan koude en warme dranken, drinkvoedingen, soep en gepureerde gerechten. Behoudt de smaak van het gerecht of de drank. Verdikte voeding kan worden verwarmd, gekoeld of ingevroren zonder de consistentie te beïnvloeden.

Voeg de voorgeschreven (zie verpakking) hoeveelheid poeder toe aan de vloeistof of gepureerde maaltijd en mix dit goed met een shaker, garde of vork. Laat een aantal minuten staan om de gewenste consistentie te bereiken. Voeg geen extra poeder toe tijdens deze wachttijd aangezien de voeding nog verder verdikt.
Bewaren
Goed afgesloten houden en koel en droog bewaren (<25°C). Niet in de koelkast bewaren.
Fabrikant:
Nutricia Nederland B.V.
Albert Einsteinlaan
2719 EP Zoetermeer


Productnummer: 873995