Naar boven
Natterman Bronchicum Extra Sterk

Natterman Bronchicum Extra Sterk

Art.nr:
654076
Merk:
9,71
  2-5 werkdagen
In winkelwagen
Toevoegen aan favorieten
Dit is een receptvrij geneesmiddel.
Advies nodig? Mail of bel ons!.
Lees voor uw aankoop de informatie geheel door.
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Meer over online aanbieder medicijnen.

Altijd voordeel bij Vitatheek

  • Altijd 10% tot 25% korting
  • Gratis verzending vanaf € 30
  • Ruim 65.000 producten

Omschrijving

Natterman Bronchicum Extra Sterk (codeïnefosfaat-hemihydraat) stroop

1. WAT IS NATTERMAN BRONCHICUM EXTRA STERK EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?
 Natterman Bronchicum Extra Sterk behoort tot de groep van de hoestonderdrukkende geneesmiddelen en kan worden toegepast ter verlichting van droge hoestklachten.
 Wordt uw klacht na 14 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met uw arts.

2. WANNEER MAG U NATTERMAN BRONCHICUM EXTRA STERK NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN?
Wanneer mag u Natterman Bronchicum Extra Sterk niet gebruiken?
 voor kinderen onder 2 jaar
 in de periode van het geven van borstvoeding
 wanneer u gevoelig bent gebleken voor één van de bestanddelen van dit middel.
 wanneer u een verminderde ademhalingsreserve heeft. Dit kunt u herkennen aan bijvoorbeeld het aanvalsgewijs optreden van benauwdheid door kramp van de spieren en zwelling van het slijmvlies van de luchtwegen, vaak gepaard gaande met hoesten en het opgeven van slijm (asthma (bronchiale)) of wanneer u een longaandoening als gevolg van verlies van elasticiteit van het longweefsel heeft gepaard gaande met (ernstige) kortademigheid (emfyseem)
 wanneer uw lever niet goed functioneert
 wanneer u een beschadiging of letsel heeft aan uw schedel (intercraniale laesie)

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met Natterman Bronchicum Extra Sterk?
• U mag het product niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen.
• Gebruik dit middel niet als u veel slijm ophoest. De hoestprikkel is dan juist nodig om het slijm kwijt te raken. Neem contact op met uw arts bij aanhoudende hoestklachten, hoestklachten die gepaard gaan met benauwdheid en als er bloed bij het hoesten vrijkomt.
• Met name ouderen kunnen sterker op codeïne hoestdrank reageren. Dit product niet verder gebruiken als u duizelig, duf of slaperig wordt na het gebruik van Natterman Bronchicum Extra Sterk.
• Kan maagdarmklachten en diarree veroorzaken.

De volgende waarschuwingen hebben betrekking op de hulpstoffen van de stroop:
• Benzoaten irriteren huid, ogen en slijmvliezen. Het kan het risico op geelzucht bij pasgeborenen verhogen.
• Dit geneesmiddel bevat circa 3,5 gram suikers per 5 ml stroop (honing 1,4 gram, glucose 0,7 gram en saccharose 1,35 gram). Bij gebruik van 20 ml stroop levert elke dosis 14 gram suikers. In geval van diabetes dient rekening te worden gehouden met de hoeveelheid glucose en sucrose (saccharose) in de hoestdrank. Niet geschikt bij een erfelijke fructose intolerantie, glucose-galactosemalabsorptie syndroom, of sucrase- isomaltase deficiëntie.
• Dit geneesmiddel bevat 1 vol % alcohol, d.w.z. maximaal 200 mg alcohol per dosis van 20 ml, hetgeen overeenkomt met 4 ml bier, resp. 1,6 ml wijn per dosis van 20 ml. Schadelijk bij alcoholisme. Voorzichtigheid is geboden bij zwangere vrouwen, kinderen en groepen met een verhoogd risico, zoals patiënten met een leveraandoening of epilepsie.
Raadpleeg uw arts indien een van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest.
Gebruik van Natterman Bronchicum Extra Sterk in combinatie met andere geneesmiddelen.
Let op: de volgende opmerkingen kunnen ook van toepassing zijn op het gebruik van geneesmiddelen enige tijd geleden of in de nabije toekomst.
Informeer uw arts of apotheker wanneer u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder recept kunt verkrijgen.
Gelijktijdig gebruik met de volgende (genees)middelen wordt afgeraden, omdat deze de nadelige effecten op uw zenuwstelsel kunnen versterken. Het gaat hier om:
- alcohol
- middelen voor plaatselijke of algehele verdoving (anaesthetica)
- slaapmiddelen (hypnotica) of kalmerende middelen (sedativa)
- middelen (antipsychotica) (neuroleptica) tegen psychose (ernstige geestesziekte)
- middelen die angst en onrust verminderen (anxiolytica)
- middelen die worden gebruikt bij behandeling van depressies (MAO-remmers).

Zwangerschap, borstvoeding en vruchtbaarheid.
Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.
Zwangerschap: Codeïne komt terecht in het ongeboren kind. Als u codeïne inneemt vlak voor de bevalling kunnen er ademhalingsproblemen ontstaan bij uw kind. Als u codeïne langdurig tijdens de zwangerschap gebruikt, kan uw kind na de bevalling ontwenningsverschijnselen vertonen. Voor zover bekend geeft codeïne geen verhoogde kans op aangeboren afwijkingen. Tijdens de zwangerschap Natterman Bronchicum Extra Sterk alleen innemen, als dit strikt noodzakelijk wordt geacht door uw arts.
Borstvoeding: Codeïne en de afbraakproducten van deze stof komen terecht in de moedermelk. Daarom mag u tijdens de periode van borstvoeding Natterman Bronchicum Extra Sterk niet gebruiken.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines
Gebruik Natterman Bronchicum Extra Sterk niet bij activiteiten die oplettendheid vereisen, zoals deelname aan het verkeer en het bedienen van machines.


Geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.


Productnummer: 654076