Naar boven
Loxazol 5% Creme

Loxazol Permetrine 5% Creme

Art.nr:
704260
Merk:
21,20
  2-5 werkdagen
In winkelwagen
Toevoegen aan favorieten
Dit is een receptvrij geneesmiddel.
Advies nodig? Mail of bel ons!.
Lees voor uw aankoop de informatie geheel door.
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Meer over online aanbieder medicijnen.

Altijd voordeel bij Vitatheek

  • Altijd tot 40% korting
  • Gratis verzending vanaf € 30
  • Ruim 65.000 producten

Omschrijving

1. WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?
Loxazol crème is bestemd voor de behandeling van schurft (scabiës) en schaamluis.
Wat is schurft ?
Schurft is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door een besmetting met een parasiet genaamd schurftmijt. De aandoening wordt ook aangeduid met de naam scabiës (spreek uit: skabiejes). Schurftmijten zijn kleine insecten (minder dan 0,3-0,4 millimeter) die kleine gangetjes graven in de bovenste lagen van de huid. In deze gangetjes leggen zij hun eitjes.
De voorkeursplaatsen, waar de schurftmijt bevindt, zijn o.a. de huidgedeelten tussen de vingers en de tenen, rond de polsen, de oksels, de uitwendige geslachtsdelen, de billen en de dijen. In het gezicht komen de parasieten minder vaak voor.
Een van de verschijnselen van een besmetting met schurftmijt is een vaak hevige jeuk. Hierdoor gaat de patiënt aan de aangedane plekken krabben, waardoor de huid beschadigd wordt.
Hoe spoort u schurft op ?
Een van de eerste verschijnselen is vaak jeuk. De eigenlijke diagnose "schurft" wordt door de arts gesteld.
Hoe krijgt iemand schurft ?
Schurft wordt van de ene mens op de andere overgebracht door lichamelijk contact, soms door geslachtsverkeer.
Wat kunt u zelf tegen schurft doen ?
1. Gebruik Loxazol crème zoals u is geadviseerd.
2. De mogelijkheid bestaat dat meerdere huisgenoten besmet zijn, zodat ook zij een arts dienen te raadplegen.
3. Kleding en beddengoed kunnen van schurftmijten gereinigd worden door wassen. Schurftmijten gaan snel dood als zij zich niet op de mens bevinden.
Het werkzame bestanddeel in Loxazol crème, permetrine, is een stof die schurftmijten doodt. Permetrine wordt opgenomen door de mijten en verstoort hun stofwisseling.
Wat is een schaamluis
Een schaamluis is een besmetting met de gelijknamige parasiet. Dit is een andere parasiet dan de hoofdluis. Het zijn kleine insecten die vlakbij de huid leven en hieruit bloed op zuigen om zich te voeden. De lichtbruine eitjes van de schaamluis zitten aan haren vastgekleefd, het liefst aan okselhaar, wenkbrauwen, wimpers, baardhaar en lichaambeharing zoals schaamhaar. Schaamluizen zitten liever niet in hoofdharen.
Hoe weet u dat u schaamluis heeft?
Een van de eerste tekenen van de besmetting is jeuk. U kunt de schaamluizen met het oog waarnemen.
Hoe krijgt u schaamluizen?
Schaamluizen worden door lichamelijk contact (dit hoeft niet sexueel te zijn) overgedragen.

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U EXTRA VOORZICHTIG ZIJN?
Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?
- u bent allergisch voor een van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten.
Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?
- Loxazol crème is uitsluitend bestemd voor uitwendig gebruik op de huid. De hulpstof butylhydroxytolueen irriteert de ogen, huid en slijmvliezen. Het wordt aangeraden contact met de ogen te vermijden gedurende de behandeling. Indien de ogen per ongeluk toch met de crème in aanraking zijn gekomen, dienen deze met veel water gespoeld te worden - probeer ondanks de eventuele jeuk toch niet te krabben. Knip nagels kort om te voorkomen dat de huid wordt beschadigd
- het wordt aanbevolen aan personen, die behandelingen bij anderen doen, handschoenen te dragen teneinde eventuele irritatie te voorkomen
Gebruikt u nog andere geneesmiddelen?
Gebruikt u naast Loxazol crème nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken? Vertel dat dan uw arts of apotheker.
Er zijn geen wisselwerkingen tussen Loxazol crème en andere geneesmiddelen bekend.
Als u tevens voor de behandeling van huidaandoeningen corticosteroïden gebruikt, kunt u die in overleg met uw arts misschien beter tijdelijk onderbreken. De natuurlijke afweer tegen mijten kan hierdoor zijn onderdrukt.
Zwangerschap en borstvoeding
Wilt u zwanger worden, bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u geneesmiddelen gebruikt.
Over het gebruik van deze stof tijdens de zwangerschap bij de mens bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid te kunnen beoordelen. Als u zwanger bent of zwanger wilt worden, vraag dan uw arts of apotheker om advies voordat u dit geneesmiddel gebruikt.
Indien u borstvoeding geeft, kunt u bij behandeling van kleine oppervlakken van de huid de borstvoeding voortzetten. Indien een groot lichaamsoppervlak behandeld dient te worden of indien de borsten mede behandeld worden, wordt echter aanbevolen de borstvoeding gedurende 1 etmaal te staken en de in deze periode geproduceerde melk af te kolven en weg te doen.
Rijvaardigheid en het gebruik van machines
Er zijn geen gegevens bekend over het effect van dit product op de rijvaardigheid of de bekwaamheid om machines te gebruiken. Gezien de aard van dit product is een effect echter niet waarschijnlijk.


Geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.Productnummer: 704260