Naar boven
Aspirine 100 Bayer

Aspirine 100 Bayer

Art.nr:
641179
Merk:
3,42
  2-5 werkdagen
In winkelwagen
Toevoegen aan favorieten
Dit is een receptvrij geneesmiddel.
Advies nodig? Mail of bel ons!.
Lees voor uw aankoop de informatie geheel door.
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Meer over online aanbieder medicijnen.

Altijd voordeel bij Vitatheek

  • Altijd tot 40% korting
  • Gratis verzending vanaf € 30
  • Ruim 65.000 producten

Omschrijving

Aspirine® 100, tabletten 100 mg
Acetylsalicylzuur

1. Wat is Aspirine 100 en waarvoor wordt het gebruikt
Aspirine 100 werkt pijnstillend, koortsverlagend en ontstekingsremmend.
De werkzame stof is acetylsalicylzuur.
Aspirine 100 kan worden gebruikt bij:
 koorts en pijn bij griep en verkoudheid
 koorts en pijn na vaccinatie
 hoofdpijn
 kiespijn
 zenuwpijn
 spit
 spierpijn
 reumatische pijn

2. Wat u moet weten voordat u Aspirine 100 gebruikt
Gebruik Aspirine 100 niet:
 wanneer u allergisch (overgevoelig) bent voor acetylsalicylzuur of andere salicylzuurverbindingen of voor één van de andere bestanddelen van dit product
 wanneer u astma hebt gehad, veroorzaakt door toediening van salicylaten of stoffen met een vergelijkbare werking, met name pijnstillende, koortsverlagende en ontstekingsremmende geneesmiddelen, NSAID’s genaamd (zie ook de rubriek ‘Wees extra voorzichtig met Aspirine 100’)
 wanneer u in de laatste 3 maanden van uw zwangerschap bent (zie de rubriek ‘Zwangerschap en Borstvoeding’)
 wanneer u last heeft van een maag- en/of darmzweer
 wanneer u ernstige nierfunctiestoornissen heeft
 wanneer u ernstige leverfunctiestoornissen heeft
 wanneer u ernstige hartfunctiestoornissen heeft
 wanneer u meer dan 15 mg methotrexaat per week gebruikt (een geneesmiddel bij kanker, ernstige psoriasis en reumatoïde artritis)
 wanneer u een verhoogde bloedingsneiging hebt

Wees extra voorzichtig met Aspirine 100:
 wanneer u eerder last heeft gehad van een maag- en/of darmzweer, maag- en/of darmbloeding of maagontsteking
 wanneer u een verminderde lever- of nierfunctie of een verminderde bloedcirculatie (bv. bij een aandoening van de bloedvaten van de nieren, bij onvoldoende pompkracht van het hart (hartfalen), bij een grote operatie, bij bloedvergiftiging of bij grote bloedingen) heeft.
 wanneer u overgevoelig bent voor pijnstillers, ontstekingsremmende middelen, middelen bij reuma of andere stoffen die een allergische reactie kunnen opwekken
 wanneer u een grote of kleine chirurgische ingreep (zoals het trekken van tanden en kiezen) moet ondergaan, omdat Aspirine 100 de kans op bloedingen verhoogt
 wanneer u aan jicht lijdt; Aspirine 100 kan de uitscheiding van urinezuur verminderen waardoor een jichtaanval kan worden uitgelokt
 wanneer u Aspirine 100 gebruikt terwijl u ook bloedstollingsremmende middelen gebruikt; de kans op het optreden van bloedingen kan daardoor toenemen.
Als één of meer van de bovenstaande situaties op u van toepassing is, raden wij aan uw arts om advies te vragen voordat u Aspirine 100 gebruikt.

Waterpokken of griep bij jongeren
Geef Aspirine 100 slechts op uitdrukkelijk advies van uw arts aan kinderen en jongeren met verschijnselen van waterpokken of griep. Mocht er tijdens het gebruik van Aspirine 100 mg bij deze patiënten sprake zijn van langdurig overgeven, een verminderd bewustzijn of abnormaal gedrag, dan kan dit duiden op het syndroom van Reye. Dit is een zeer zelden voorkomende ziekte, die onder bepaalde omstandigheden levensgevaarlijk is en waarbij onmiddellijk ingrijpen door een arts noodzakelijk is.

Aandoeningen van de luchtwegen
Aspirine 100 kan kramp van de luchtwegen, astma-aanvallen of andere overgevoeligheidsreacties veroorzaken. Patiënten die lijden aan astma, hooikoorts, neuspoliepen, of andere chronische aandoeningen van de luchtwegen en patiënten die overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen lopen een verhoogd risico.
 Langdurig gebruik van pijnstillers kan hoofdpijn veroorzaken.
 Regelmatig gebruik van pijnstillers kan de nieren beschadigen.

Gebruik met andere geneesmiddelen
Vertel uw arts of apotheker als u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder voorschrift kunt krijgen.

Gebruik Aspirine 100 niet in combinatie met:
 methotrexaat (een geneesmiddel bij kanker, ernstige psoriasis en reumatoïde artritis), indien u hier meer dan 15 mg per week van gebruikt (indien u hier minder dan 15 mg per week van gebruikt, mag u Aspirine 100 wel gebruiken, maar alleen op advies van uw arts)
Gebruik Aspirine 100 in combinatie met één van de volgende middelen uitsluitend op advies van uw arts:
 methotrexaat (een geneesmiddel bij kanker, ernstige psoriasis en reumatoïde artritis); indien u hier minder dan 15 mg per week van gebruikt (indien u hier meer dan 15 mg per week van gebruikt, mag u Aspirine 100 mg niet gebruiken)
 urinezuurverlagende middelen zoals benzbromaron en probenicide
 digoxine (middel bij bepaalde hartklachten)
 insuline en andere bloedsuikerverlagende middelen zoals sulfonylureumverbindingen
 bloedstolseloplossende middelen
 bijnierschorshormonen (uitgezonderd hydrocortison)
 ACE-remmers (middelen tegen o.a. verhoogde bloeddruk, zoals enalapril, captopril)
 valproïnezuur (middel bij o.a. epilepsie)

Gebruik van Aspirine 100 met voedsel en drank
Gebruik Aspirine100 niet in combinatie met alcohol, omdat de kans op beschadiging van het maag- en darmslijmvlies kan toenemen en de bloedingstijd langer kan worden.

Zwangerschap en borstvoeding
Zwangerschap
Tijdens de eerste 6 maanden van de zwangerschap mag u Aspirine 100 alleen gebruiken als uw arts dit noodzakelijk vindt, omdat er in deze periode een verhoogd risico bestaat op miskramen en het ontstaan van bepaalde lichamelijke afwijkingen van het hart en de buikwand bij het ongeboren kind.
Als u zwanger probeert te worden en u wilt Aspirine 100 gaan gebruiken overleg dan eerst met uw arts.
Tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap mag Aspirine 100 niet worden gebruikt. Zowel bij de moeder als bij het ongeboren kind kunnen door het gebruik van aspirine 100 bijwerkingen ontstaan. Bij de moeder kunnen onder andere bloedingen en toename in de duur van de zwangerschap en van de bevalling optreden. Bij het kind kunnen bloedingen en afwijkingen aan hart, longen en nieren optreden.

Borstvoeding
Bij regelmatig gebruik van Aspirine 100 dient het geven van borstvoeding te worden gestaakt aangezien de actieve bestanddelen van Aspirine 100 in kleine hoeveelheden overgaan in de moedermelk. Na eenmalig gebruik is onderbreking van de borstvoeding niet nodig.
Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel gebruikt.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines
Het is niet waarschijnlijk dat Aspirine 100 een nadelig effect heeft op de rijvaardigheid en het vermogen om machines te bedienen.

Geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.


Productnummer: 641179