Naar boven

Noten

Er zijn geen resultaten gevonden voor de zoekopdracht.
Verder winkelen
Voor noten bent u bij Vitatheek aan het juiste adres!Noten zijn heerlijk om zo te eten, maar ook lekker in (hartige) gerechten, taarten en brood. Bovendien zitten er belangrijke voedingsstoffen in zoals ijzer, vitamine E en B vitamines. In noten zit veel (onverzadigd) vet en eiwit. Hierdoor zijn noten populair bij vegetariërs.

Noten of toch zaden

Veel noten noemen we eigenlijk ten onrechte ‘noot’. Cashewnoten zijn bijvoorbeeld eigenlijk geen noten, maar zaden van de kasjoeboom (acajouboom). Onbewerkt is een cashewnoot niet eetbaar. Door verhitting ontstaat de smakelijke ‘noot’ die ongeveer 45% vet en 20% eiwit bevat. Een ander voorbeeld is de pinda. Ook dit is eigenlijk geen noot, maar een peulvrucht. Zowel rauwe pinda’s als gebrande pinda’s zijn eetbaar. Hoewel de meeste mensen in Nederland toch wel voor de gebrande pinda kiezen. De ongebrande pinda wordt vaak in de tuin opgehangen voor de vogels. Dit zijn dan wel gedroogde pinda’s. Maar ook verse groene pinda’s (niet gedroogd) kunnen worden gegeten. Deze kun je, net als andere peulvruchten, koken. Een veelzijdige goedkope ‘noot’ die niet voor niets razend populair is en vaak is terug te vinden in gerechten, koekjes of als zoet of zout borrelnootje.

Goedkope noten bestelt u eenvoudig bij Vitatheek

Op alle noten in ons assortiment krijgt u 10% korting. Sommige noten worden zelfs nog goedkoper bij besteding van € 75, - of meer. Op deze noten kunnen we 25% korting geven. Deze producten zijn te herkennen aan het oranje icoon ‘tot 25%’.

Profiteer nu van korting en bestel bij Vitatheek!