Naar boven

Inspiratie - Waar of niet waar? Alles over eiwitpoeder en proteïne shakes

eiwitpoeder en proteine shakes

Over proteïne shakes, eiwitrepen en eiwitpoeder wordt veel geschreven en gezegd, maar niet alles wat u erover hoort of leest is altijd waarheid. Wat feiten en fabels voor u op een rij:

 
 
Het lichaam heeft voor en na het sporten extra eiwitten nodig voor spieropbouw.

Feit!
Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam en na een pittige sportsessie heeft het lichaam deze bouwstoffen extra hard nodig om de beschadigde spiervezels te laten herstellen en te doen groeien.

Eiwitshakes kunnen voor duursporters en krachttrainers van meerwaarde zijn na een intensieve sportsessie.

Feit!
Voor sporters die vast voedsel (denk aan kwark of ei) minder goed verdragen direct na een training, kan een eiwitten shake echt uitkomst bieden. De opname van eiwitten uit vloeistoffen is überhaupt sneller dan uit vast voedsel en een eiwitshake is na zwaar en/of lang trainen vaak ook prettiger te verdragen in de maag. Probeer binnen een uur na training voldoende eiwitten te consumeren voor het beste resultaat; snel spierherstel en maximale spieropbouw. Vooral wei (whey) eiwit is makkelijk op te nemen door het lichaam. Vitatheek heeft een ruim assortiment eiwitpoeders met whey poeder, ideaal om een smaakvolle eiwitshake mee te maken. Verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals Fitshape eiwit vanille, Fitshape eiwit aardbei of Fitshape eiwit chocolade.

Veel mensen geven de voorkeur aan proteïne shakes kopen om hun eiwitvoorraad aan te vullen. Bijvoorbeeld in de vorm van proteïne poeder of whey poeder.

Bekijk alle Fitshape proteïne shakes
Het vetpercentage kan niet stijgen door hoge eiwitconsumptie.

Fabel!
Per uur kan het lichaam slechts een bepaalde hoeveelheid eiwitten verteren en gebruiken als bouwstof. Het aantal grammen eiwit dat kan worden gebruikt als bouwstof is afhankelijk van uw lichaamsgewicht. Een overschot aan eiwitten zal worden omgezet in vetmassa! Het kan dus gebeuren dat uw trainingen perfect zijn, maar u toch niet afvalt in gewicht en/of vetpercentage. De oorzaak is in dit geval dat uw intake van voeding niet correct is. Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar uw diëtist.

 

Eiwitten zijn dus belangrijk voor uw lichaam, zeker als u intensief sport. Wilt u graag een eiwitshake kopen of proteïne shakes kopen? Bekijk hier het ruime aanbod in onze webshop.
Populaire merken:
Mattisson eiwitpoeder
Fitshape eiwit shakes
Lamberts whey eiwitpoeder

Bekijk alle eiwitpoeder & proteïne shakes
 

 

Fitshape Wei Eiwit Banaan Fitshape Wei Eiwit Banaan 1000 Gram 33,40 30,06
Meer info
Toevoegen