Naar boven

Inspiratie - Tips voor een lekker en gezond glutenvrij dagmenu

Het glutenvrije dieet is hip. Wie graag ‘’clean’’ wil eten of gluten niet goed kan verteren waardoor het darmslijmvlies beschadigd raakt (coeliakie), kan door het kiezen van de juiste voedingsmiddelen toch gezond eten zonder voedingsstoffen tekort te komen. Maar, welke producten kiest u dan? In onze Vitatheek webshop zijn er tal van glutenvrije producten te koop voor een gezond glutenvrij dagmenu! Lees verder voor een paar lekkere tips voor ontbijt, lunch en diner.

> Direct naar alle glutenvrije producten in de natuurvoedingshop

 

Wat is gluten eigenlijk?

Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, haver, gerst en alle producten waarin deze granen zijn verwerkt. Spelt is verwant aan tarwe of zachte tarwe, dus spelt(brood) bevat ook gluten. Gierst, quinoa, boekweit, aardappelen, mais en rijst bevatten van nature geen gluten. Uw glutenvrije ontbijt

Ook teff is glutenvrij. Zonnatura Teff Oergranen is dan ook uitermate geschikt om in de ochtend een heerlijke ontbijtpap van te maken. Pap zit boordevol belangrijke voedingsstoffen en geeft een verzadigd gevoel waardoor de verleiding om tussendoor te snoepen klein is. Toch zin in een lekker tussendoortje in de loop van de ochtend? De Lima maiswafels zijn heerlijk met een zachtgekookt ei of smeuïge pindakaas.

> Bekijk meer glutenvrije ontbijtgranen

 

De lunch

Ook voor de lunch kunt u een heleboel lekker én gezond glutenvrij eten klaarmaken. Thuis kunt u genieten van af te bakken meergranen broodjes en naar werk kunt u met veel gemak sneetjes glutenvrij bruinbrood van Damhert meenemen. Heeft u wat tijd over, dan kunt u natuurlijk ook zelf brood bakken.

Als broodbeleg kunt u kiezen voor hüttenkäse, avocado, Hollandse harde kazen of naturel kwark (onbewerkte zuivel bevat geen gluten). Plakjes banaan zijn natuurlijk ook heerlijk op brood. Fruit bevat van nature geen gluten, dus het past zeer goed binnen een glutenvrij dieet. Fruit kunt u bij de maaltijd eten of tussendoor als middagsnack.

> Bekijk meer glutenvrij brood

 
Het avondeten

Bij het avondeten zijn er ook allerlei manieren om te variëren. Zo eet u glutenvrij, lekker en gezond. Onbewerkte vis, vlees, kip, peulvruchten, verse groente, tofu en rijst zijn ook altijd glutenvrij. Op een ‘’pastadag’’ kunt u bij het diner kiezen voor Cereal glutenvrije pasta. Van dit merk en andere merken zijn verschillende glutenvrije pastasoorten te koop zoals spaghetti en penne. Pastasauzen bevatten vaak gluten, maar wanneer op de verpakking ‘’glutenvrij’’ staat weet u zeker dat een product geen gluten bevat.

Met deze tips kunt u weer volop variëren tijdens uw dag. Gebruik de ideeën die u lekker lijken, maak variaties of mix onze producten met eigen recepten en dagmenu's. Eet smakelijk!

> Bekijk alle glutenvrije pasta

 


Topmerken glutenvrije etenswaren