Naar boven

Inspiratie - Strak de zomer in

Het is lente, de ‘’bikinitijd’’ staat voor de deur, maar de weegschaal gaf deze ochtend teleurstellend genoeg 5 kg te veel aan. Herkenbaar? Niet getreurd, met Vitatheek 5 stappenplan kunt u toch strak de zomer in!


Stap 1

Weeg uzelf eenmaal per week in de ochtend met de geijkte Medisana personenweegschaal; na het opstaan en na het eerste toiletbezoek. Dit is uw echte lichaamsgewicht. Naarmate de dag vordert zal het lichaamsgewicht wat gaan stijgen. Dit heeft te maken met de zwaartekracht, (zout) eten, drinken en de hoeveelheid ontlasting in uw darmen en blaas. Na een goede nachtrust is het lichaam vaak weer terug in balans.

Vaker wegen dan eens in de week is niet zinvol. Een stijging in spiermassa en/of vetmassa duurt langer dan een dag. Toch een kilo aangekomen sinds de vorige dag? Dan houdt u hoogstwaarschijnlijk tijdelijk vocht vast.

Bekijk alle weegschalen
 
Stap 2

Drink voldoende! Zorg dat u dagelijks zeker 1.5-2 liter aan water, thee en/of koffie (zonder suiker) binnenkrijgt. Voldoende vocht zorgt voor betere uitscheiding van lichamelijke afvalstoffen en verkleind de kans op ongewenst vocht vasthouden.


Stap 3

Eet verantwoorde tussendoortjes en het liefst maximaal 3 stuks per dag. Een gezond tussendoortje bevat niet te veel suikers, niet te veel calorieën en bij voorkeur de bouwstoffen voor onze spieren; eiwitten. Met de verantwoorde Modifast Protiplus eiwitrepen hebt u snel een vol en verzadigd gevoel.

Bestel Modifast eiwitrepen
 
Stap 4

Beweeg! Om af te vallen en fit(ter) te worden is het belangrijk om dagelijks tussen de 10.000-12.000 stappen te zetten. Stappentellers zijn, via de appstore, gratis te downloaden op uw mobiele telefoon.

 
Stap 5

Zorg iedere dag voor een goede nachtrust met onze Zonnatura kamille thee en probeer uw leven zo in te richten dat u weinig stress ervaart. Naast een slechte nachtrust zorgt ook chronische stress voor aanmaak van bepaalde stresshormonen in het lichaam, wat indirect kan leiden tot gewichtstoename of geen enkele daling van uw lichaamsgewicht.

Bestel Kamille thee van Zonnatura