Naar boven

Inspiratie - Een week zonder vlees


Maandag 11 maart 2019 start de Nationale Week Zonder Vlees. Wij mensen hebben niet dagelijks vlees of vis nodig voor een gezond lichaam. Af en toe een vegetarisch dagje tussendoor (flexibel vegetarisch) kan dus prima en is alles behalve saai, smaakloos of ingewikkeld. Dat kan tijdens de week zonder vlees, maar ook tijdens de rest van het jaar. Minder vlees eten is ook nog eens goed voor dieren en het milieu!

 
Vleesvervangers

In de Vitatheek webshop zijn tal van vleesvervangende producten te verkrijgen waarmee heerlijke maaltijden kunnen worden gemaakt. Onder vleesvervangers wordt verstaan; producten gemaakt van eiwitten uit planten of schimmels. Het woord ‘’schimmels’’ klinkt wellicht wat eng, maar voedingsmiddelen die wij allemaal kennen, zoals paddenstoelen, vallen onder deze noemer. Bij eiwitten afkomstig van planten kunt u denken aan noten of peulvruchten zoals sojabonen of linzen. Wist u dat u van linzen een heerlijke linzenburger kunt maken als vleesvervanger? De rode linzen of groene linzen van het merk Greenage zijn uitermate geschikt voor een kleurrijk broodje burger als lunch of voor een smaakvolle vega burger bij de avondmaaltijd. Of kies voor de vegetarische burgers van Bioburger. Eenvoudig één op één te vervangen voor vlees (fijn voor wie het fysieke stuk vlees op zijn bord mist) en boordevol voedingsstoffen. Bovendien zijn veel gerechten ook al heel lekker zonder vlees, zoals veel soorten pasta's.

 
Zelf doen?

Tijdens de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees vindt tevens de Vegetarische Restaurantweek plaats. In heel Nederland kunt u dan bij een selectie restaurants terecht voor een vegetarische lunch of diner.
Bent u meer van het gezellig thuis koken of van een ‘’snel klaar maaltijd’’? Dan kunt u tijdens het bakken of wokken overheerlijke ongeroosterde of geroosterde Terresana cashewnoten aan uw vegetarische maaltijd toevoegen. Noten zijn zeer eiwittenrijk, bevatten veel ijzer, vitamine B1 en beschermen door de grote hoeveelheid onverzadigde vetzuren tegen bepaalde vormen van hart- en vaatziekten. Vanwege al deze positieve effecten zijn (ongezouten) noten gezonde vegetarische keuzes en dagelijks te gebruiken als vervanger van vlees of vis. Met noten geeft u uw gerecht extra smaak zonder dat u vlees nodig heeft.
Voor de lunch zijn er ook genoeg mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de vegetarische paté van Tartex, met veel verschillende smaken.

Voor alle inspiratie omtrent vegetarische voeding gaat u naar Vitatheek natuurvoedingsshop. Hoe vult u uw week zonder vlees in?

Naar vegetarische producten
 
Topmerken vegetarische keuzes

Bioburger
Tartex
Terrasana
Vetara

 
Een greep uit ons vegetarisch assortiment:

Tartex Tube Vegetarische Pate Classic Tartex Tube Vegetarische Pate Classic 200 Gram
4,49 4,04
Meer info
Toevoegen
Tartex Tube Vegetarische Pate Kruiden & Knoflook Tartex Tube Vegetarische Pate Kruiden & Knoflook 200 Gram 4,29 3,86
Meer info
Toevoegen
Terrasana Vegan Cake Banaan & Walnoot Bio Terrasana Vegan Cake Banaan & Walnoot Bio 350 Gram 4,98 4,48
Meer info
Toevoegen
Bioburger Groentenburger Bioburger Groentenburger 200 Gram 3,60 3,24
Meer info
Toevoegen
Tartex Cremisso Courgetty Curry Tartex Cremisso Courgetty Curry 180 Gram
2,99 2,69
Meer info
Toevoegen
Tartex Cremisso Rode Biet Mierikswortel Tartex Cremisso Rode Biet Mierikswortel 180 Gram 2,99 2,69
Meer info
Toevoegen
Tartex Cremisso Tomaat Basilicum Tartex Cremisso Tomaat Basilicum 180 Gram
2,99 2,69
Meer info
Toevoegen
Damhert Bolognaisesaus Veggy Damhert Bolognaisesaus Veggy 350 Gram
3,09 2,78
Meer info
Toevoegen
Bioburger Notengehakt Bioburger Notengehakt 200 Gram
3,60 3,24
Meer info
Toevoegen
Tartex Pate Provencaalse Kruiden Tartex Pate Provencaalse Kruiden 125 Gram 2,99 2,69
Meer info
Toevoegen
Kleinstesoepfabr Erwtensoepsnert Vegetarisch Kleinstesoepfabr Erwtensoepsnert Vegetarisch 400 Gram 4,59 4,13
Meer info
Toevoegen
Bioburger Graanburger Bioburger Graanburger 200 Gram 3,60 3,24
Meer info
Toevoegen
Primeal Chilli Vegetarische Sojabonen Primeal Chilli Vegetarische Sojabonen 250 Gram 2,79 2,51
Meer info
Toevoegen