Naar boven

Inspiratie - De Wondere Wereld van Thee

Thee: don't we love it all?

Thee is al eeuwenlang verankerd in onze samenleving. Theeën van over de hele wereld komen onze kant op. Bijvoorbeeld verse theeën uit Azië of van de plantages in Zuid-Amerika. In Europa maakten we voor het eerst kennis met thee uit Azië in de 16e eeuw. Inmiddels is het niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Door de jaren heen is er dan ook enórm veel aanbod gekomen. Vele merken bestormden de markt en bieden u keuze uit de lekkerste smaakjes, gezonde theeën of theeën die op verantwoorde manier geteeld en verhandeld zijn (biologische theeën). Maar wat is dat nu eigenlijk, thee?

Direct het thee-assortiment bekijken


Wat is thee eigenlijk?

Water met een smaakje, oké. Maar om wat specifieker te zijn, is thee gemaakt van de bladeren van de theeplant (camellia sinensis). Die planten worden inderdaad uiteindelijk geweekt in het water, waardoor u 'wat met een smaakje' krijgt. Maar thee is meer dan dat: het is een echte beleving. Smaken en geuren nemen u mee naar andere werelden. Oosterse werelden vol theeplantages bijvoorbeeld. Of misschien denkt u juist wel terug aan een persoonlijke ervaring, die u associeert met een bepaalde smaak thee?

Vandaag de dag kennen wij thee vooral in een zakje, eenvoudig te koop in de supermarkt of u kunt uw thee online bestellen in de Vitatheek natuurvoedingwinkel. Thee in een zakje is voor ons het meest toegankelijk, maar losse thee is bezig aan een flinke opmars! In veel zaken wordt al verse thee geschonken als u er iets gaat drinken en het is tegenwoordig ook goed verkrijgbaar voor consumenten. Losse thee is wel iets duurder, maar is vaak ook intenser van smaak. U kunt het als losse thee kopen en bewaren in sfeervolle theeblikjes.

Uw thee online bestellen
 
Wist u dat kruidenthee zoals wij dat kennen, eigenlijk helemaal geen thee is? Dat komt namelijk niet van de theeplant, maar van kruiden. Maar in het dagelijks leven plaatsen we alles gewoon onder de noemer thee hoor. Wel zo gemakkelijk.
 
Is thee gezond?

Er gaan vele verhalen over de vraag of thee gezond voor u is. Zoals bij elk voedingsmiddel zijn er diverse factoren die de gezondheid beïnvloeden en verschilt het ook nog eens per ingrediënt en natuurlijk per theesoort. Thee zou helpen bij het verlagen van uw bloeddruk (en dan hebben we het vooral over het drinken van zwarte thee en groene thee). Ook zijn er aanwijzingen dat het helpt bij het verlagen van het cholestrolgehalte en het risico op diabetes type 2 vermindert. Zoals gezegd worden al deze dingen natuurlijk beïnvloed door meerdere factoren en daarom is het moeilijk om gunstige factoren 100% aan thee toe te wijzen.

Toch is thee in elk geval erg goed om uw vochtgehalte op peil te houden. Uw lichaam heeft 1,5 tot 2 liter vocht nodig per dag. Thee (zonder suiker dan natuurlijk) is een uitstekende manier om vocht binnen te krijgen. En het is nog lekker ook! Lekker blijven drinken dus, die koppen thee.

Thee bestellen in de Vitatheekshop
 

Onze persoonlijke thee favorieten
Yogi Tea

100% biologische thee.
Tip: de Yogi Voordeelverpakkingen

Yogi thee kopen
Twinings

Traditionele Engelse thee.
Tip: Twinings Camomile Honey Vanilla

Twinings thee kopen
Zonnatura

De kracht van de natuur. Thee o.b.v. kruiden.
Tip: Zonnatura Brandnetelthee Bio

Zonnatura thee kopen
 
Piramide

100% biologische thee.
Tip: Reinigende kruidenthee van Piramide

Piramide thee kopen
Celestial Seasonings

Geproduceerd met het oog op duurzame natuur.
Tip: Chai Tea Indian Spice

Celestial Seasonings thee kopen
Jacob Hooy

Van oorsprong uit de Hollandse kruidenierswereld.
Tip: Jacob Hooy Jasmijnthee

Jacob Hooy thee kopen
 
Geels & Co

Verse thee van Hollandse makelij.
Tip: Geels & Co Original Earl Grey thee

Geels en Co thee kopen
Simon Lévelt

Al 6 generaties high quality thee.
Tip: Simon Lévelt Evening Thoughts

Simon Lévelt thee kopen 
Terre d'Oc

Organic & Fairtrade thee.
Tip: Terre d'Oc Groene thee

Terre Doc thee kopen