Naar boven

Inspiratie - 5 tips om uw huid te verzorgen in de winter

Geef uw huid een beetje extra liefde

Het is winter. U merkt het aan uw huid. Die wordt droger en er komen sneller barstjes in uw lippen. U zit meer tijd binnen met de verwarming een graadje hoger. Lekker warm, dat wel. Maar het droogt uw huid uit. Tijd om uw lichaam een beetje extra te verzorgen!

5 tips om uw huid extra te verwennen deze winter.

 

1.      Gebruik bodylotion

Veel vrouwen houden van bodylotions of body crèmes. Het is heerlijk om uzelf een beetje te verwennen. Maar wist u dat het ook heel goed is voor uw huid? Veel lotions zijn namelijk vochtinbrengend (moisterising), wat de vochtbalans in uw huid weer beter op peil brengt.

Er zijn ontzettend veel soorten bodycrèmes, body lotions en body butters. Vaak is de textuur van het product anders. Zo is body butter steviger en bodylotion of huidolie vloeibaarder. Elk product is anders, maar ze dragen allemaal bij aan een betere vochtbalans van uw huid.

Bekijk de Vitatheek Body verzorging

2.      Scrub de dode huidcellen weg

Uw huid vervelt in de loop der tijd. Het maakt nieuwe huidcellen aan en oude, dode, huidcellen worden afgestoten. Die blijven echter vaak nog wel op uw lichaam aanwezig. Door te scrubben met een goede scrub kunt u deze huidcellen verwijderen. Zo kan uw lichaam alle energie weer steken in de gezonde huidcellen en het doorkomen van de winter.

Er zijn diverse soorten scrubs, van hele fijne tot wat grovere. Voor het lichaam gebruikt u een andere scrub dan voor uw gezicht, hoewel er ook Face & Body scrub combinaties bestaan.

Bekijk de Scrub producten

3.      Vergeet uw lippen niet

Lippen zijn een gevoelig onderdeel van uw gezicht. In de zomer moet u erop letten dat ze niet verbranden, maar in de winter drogen ze snel uit.
Heeft u droge lippen? Verzorg ze dan extra met een fijne lippenbalsem van bijvoorbeeld Blistex of Labello. Uw lippen worden dan voorzien van een vettig laagje dat voor extra verzorging zorgt.
U hoeft lippenbalsem alleen te gebruiken als uw lippen droog zijn. Het is een extra ondersteuning in de koude wintermaanden. U kunt de balsem vaak lang bewaren, ideaal dus!

Wist u dat er ook lipbalsems met smaakjes zijn, zoals warme chocolademelk?

Bekijk de Lipbalsems

4.      Ga niet te vaak en te lang onder de douche

Teveel douchen droogt uw huid uit. Ook het gebruik van zeep kan dit veroorzaken. Wees daarom zuinig met zeep en douche niet te lang en te vaak.

5.      Neem eens een masker

Een gezichtsmasker geeft een enorme energie- en vochtboost! Ze zijn er in allerlei soorten en geuren. Komkommermaskers, avocado maskers, modder, mint, chocola... 
We denken bij een maskertje al snel aan vrouwen, maar er zijn ook maskers voor mannen. Want ook de mannenhuid kan immers een beetje extra verzorging gebruiken in de winter.

Bekijk onze gezichtsmaskers
 
   


Lees ook: Afvallen in 2018

We horen vaak verhalen van mensen bij wie de goede voornemens na verloop van tijd in het niets opgelost lijken te zijn. Maar wat we niet vaak horen, zijn de vele succesverhalen van mensen die zich wél aan hun voornemens houden. Er zijn namelijk ook veel mensen bij wie het wél lukt. En waarom zou u niet diegene zijn?

Lees meer

Lees ook: etherische oliën om beter te slapen

Etherische oliën: we kennen de term allemaal, maar wat doen die nu eigenlijk? Etherische oliën kunnen onder andere helpen om voor het slapen gaan te ontspannen en daardoor dat u beter gaat slapen. Er zijn talloze verschillende oliën, allemaal met hun eigen charme en effect. Lees alles over beter slapen met behulp van etherische oliën.

Lees verder