Naar boven

Gezond afvallen

Atkins, het South Beach dieet, Sonja Bakker of het puntensysteem van Weight Watchers. Allemaal voorbeelden van diëten die ooit erg succesvol waren. Wat maakte deze diëten zo populair en welke overeenkomsten hebben ze?

Hoe val je af?
Wel nu, allereerst is het goed om te weten dat ieder dieet kan helpen om snel gewicht te verliezen. Feitelijk is het een makkelijk rekensommetje waarmee uit te leggen valt waarom ieder dieet kan werken om af te vallen:

 
Benodigde hoeveelheid calorieën per dag (verbruik) – Verminderde hoeveelheid calorieën per dag (intake)
=
Negatieve calorieën balans

Kortom, het lichaam krijgt iedere dag minder kilocalorieën binnen dan het nodig heeft, dus valt u af.


Atkins dieet

Diëten zoals het Atkins-dieet focussen minder op de hoeveelheid calorieën maar meer op de, zoals diëtisten het noemen, macronutriënten. Onder macronutriënten worden eiwitten, koolhydraten en vetten verstaan. Bij het Atkins-dieet worden koolhydraten geschrapt en mag je alleen nog vetten en eiwitten consumeren. Het idee hierachter is dat je lichaam in een ketogene toestand komt waarmee je in rap tempo vetmassa zal verliezen.

Bekijk Atkins producten

Maar werkt het ook op lange termijn?
Eerlijkheidshalve moet worden gezegd dat het Atkins-dieet echt werkt, vooral als het gaat om snel afvallen. Maar op lange termijn is het erg ongezond om uw lichaam in deze ketogene toestand te houden. Het risico op tekorten aan waardevolle voedingsstoffen is hoog, evenals het risico op het ontstaan van een te hoog cholesterolgehalte. Op korte termijn kan een dergelijk dieet wel z'n vruchten afwerpen. De producten van bijvoorbeeld Modifast of Weight Care kunnen ook daadwerkelijk ondersteunend werken. Op lange termijn is natuurlijke voeding beter.

De nu zo populaire koolhydraatarme diëten creëren dus een ketogene reactie in het lichaam. Afhankelijk van hoe streng een koolhydraatarm dieet wordt toegepast, is afslanksucces gegarandeerd.

Maar, is een streng koolhydraatarm dieet heel uw leven lang vol te houden? Nee! 

Ook alle andere diëten uit de bekende dieetboeken zijn stuk voor stuk niet op lange termijn vol te houden. Uw lichaam zal op een dag gaan tegensputteren omdat het al langere tijd minder calorieën binnen heeft gekregen dan het nodig heeft, tekorten aan voedingsstoffen heeft gekregen of omdat het teveel spiermassa heeft verloren. U stopt op zo'n moment met het dieet en de kilo’s vliegen er weer aan. Klinkt u dit bekend in de oren? 



Hoe kan ik dan wel gezond afvallen?

Wat is dan wel een gezonde manier van afvallen en met blijvend resultaat? Onder intensieve begeleiding van een diëtist! Bij voorkeur een diëtist gespecialiseerd in overgewicht en obesitas. De diëtist zal voedings- en leefstijladviezen op maat geven, passend bij uw lichaam en uw leven. In de basis is het belangrijk om te kiezen voor gezonde en gevarieerde voeding op natuurlijke basis, zoals de natuurvoeding van Vitatheek. Afslankproducten zijn geen doel op zich, maar kunnen u helpen uw doel te bereiken. Door op een gezonde manier met eten bezig te zijn (en ook lekker te genieten) houdt u het langer vol en heeft u op lange termijn een hogere slagingskans.

Ook benieuwd? Neem een kijkje bij onze afslankproducten


 
 
 

Weight Care Afslankpakket 5 Dagen Weight Care Afslankpakket 5 Dagen 1 Stuks 27,59 24,83
Meer info
Toevoegen
Modifast Control Drinkmaaltijd Chocolade Afslankproduct Modifast Control Drinkmaaltijd Chocolade Afslankproduct 236 Milliliter 2,16
Meer info
Toevoegen
Modifast Intensive Muesli Appelkaneel 9 Stuks Afslankproduct Modifast Intensive Muesli Appelkaneel 9 Stuks Afslankproduct 450 Gram 21,18 19,06
Meer info
Toevoegen
Advantage Reep Choco Peanut Caramel Atkins Advantage Reep Choco Peanut Caramel Atkins 60 Gram 2,55 2,29
Meer info
Toevoegen
Atkins Coconut Almond Reep Atkins Coconut Almond Reep 60 Gram 2,55 2,29
Meer info
Toevoegen
Modifast Go! Drinkmaaltijd Banaan Modifast Go! Drinkmaaltijd Banaan 236 Milliliter 2,16
Meer info
Toevoegen
Atkins Ready To Drink Strawberry Atkins Ready To Drink Strawberry 330 Milliliter 2,15 1,93
Meer info
Toevoegen