Naar boven

De Week van de Teek

Van 15 tot en met 21 april 2019 is het weer de week van de teek. Iedereen weet dat het vervelende beestjes zijn, maar de impact wordt nog vaak onderschat. Een tekenbeet kan leiden tot de ziekte van lyme, met vervelende gevolgen voor uw gezondheid. Wist u dat 1 op de 5 teken de bacterie die lyme veroorzaakt, bij zich draagt? Dat is 20%. 'Slechts' 1 op de 500 mensen krijgt ook daadwerkelijk de ziekte van lyme. Maar dat willen we natuurlijk voorkomen.

Door het extreem vroege warme weer dit jaar, waren er in februari al net zoveel teken actief als normaal gesproken pas in mei. Ze zijn er dus vroeg bij, deze beestjes! En ze zullen er nog het hele jaar zijn. Oplettendheid is altijd geboden als het om teken gaat. Weet u wat u moet doen bij een tekenbeet?

Bekijk hieronder ook onze handige anti-teken aanbiedingen.

 
Voorkom tekenbeten

U kunt een tekenbeet nooit helemaal uitsluiten, maar er zijn manieren om het zoveel mogelijk te voorkomen. Ze zitten namelijk veelal in dichte begroeiing en dode bladeren. Blijf daar zoveel mogelijk bij vandaan en blijf in het bos gewoon lekker op de wandelpaden. Het is een fabeltje dat teken altijd uit bomen vallen. Het is inderdaad wel zo, maar ze kunnen ook in hoog gras zitten en ze zijn ook dol op dode bladeren bij bomen en struiken.U kunt ook een anti-insectenmiddel met DEET gebruiken dat teken op afstand houdt. Ook het dragen van een lange broek of lange mouwen kan al schelen. Er zijn zelfs speciale bugsox van Care Plus (sokken).

 
Per ongeluk toch gebeten?

Zorg dat u altijd een tekentang bij u heeft als u op pad gaat. Stop er standaard een in uw EHBO-kistje bijvoorbeeld. Als u op vakantie gaat, maar ook gewoon in de natuur dicht bij huis, is het goed die altijd bij u te hebben. Met deze tang haalt u op een speciale manier de teek eruit. Gebruik hiervoor echt een speciale tekentang

 
Controleer uzelf

Terug van een ontspannende wandeling in de natuur? Controleer uzelf en eventuele kinderen dan altijd meteen even op teken. (Teken zijn trouwens ook dol op huisdieren). Ze houden ervan om op warme plekjes en holtes te zitten, zoals onder uw oksels, in uw liezen of achter uw oren. Ze kúnnen echter overal op uw lichaam voorkomen. Een check na uw uitje is daarom altijd goed. Het is namelijk van belang dat de teek zo snel mogelijk verwijderd wordt.

Hoe u een teek kunt herkennen? Eigenlijk ziet het er gewoon uit als een zwart puntje op uw huid. Zodra de teek zich echter vol met bloed gaat zuigen, wordt hij groter. U kunt dan ook een kring rondom de beet krijgen. (Maar let op, dat is niet bij iedereen het geval). Onthoud in zo'n geval goed waar de beet was, zodat u in de gaten kunt houden of er niets verandert na verloop van tijd. Valt u toch iets op (stijve gewrichten, verkleurde huid), bel dan altijd even de huisarts.

 
De Week van de Teek aanbiedingen

Het is natuurlijk niet zo dat u nu altijd bang moet zijn voor een tekenbeet als u op pad gaat. Geniet vooral van uw tijd in de natuur, maar houd rekening met teken en controleer uzelf goed. Tijdens de Week van de Teek is het vooral goed om te weten hoe het precies zit. Bovendien koopt u uw anti-teken spulletjes voordelig in onze webshop. Bekijk hieronder de aanbiedingen.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Groene Os Tekenverwijderkaart Groene Os Tekenverwijderkaart 1 Stuks 5,50 4,95
Meer info
Toevoegen
Byebites Steken En Betenset Byebites Steken En Betenset 1 Set 19,49 17,54
Meer info
Toevoegen
Care Plus Deet Spray 40% Care Plus Deet Spray 40% 60 Milliliter 11,13 10,02
Meer info
Toevoegen
Care Plus Anti Teek Care Plus Anti Teek 15 Milliliter 3,00 2,70
Meer info
Toevoegen
Care Plus Deet Spray 40% Care Plus Deet Spray 40% 200 Milliliter 20,29 18,26
Meer info
Toevoegen
Byebites Tekenpincet Byebites Tekenpincet 1 Stuks 3,95 3,55
Meer info
Toevoegen
Care Plus Anti Teek Care Plus Anti Teek 100 Milliliter 12,97 11,67
Meer info
Toevoegen
Care Plus First Aid Kit Family Care Plus First Aid Kit Family 1 Set 44,78 40,30
Meer info
Toevoegen
Care Plus Deet Lotion 50% Care Plus Deet Lotion 50% 50 Milliliter 11,13 10,02
Meer info
Toevoegen
Heka Tekenpen Heka Tekenpen 1 Stuks
2,45 2,20
Meer info
Toevoegen
Care Plus Deet Gel 30% Care Plus Deet Gel 30% 80 Milliliter 10,12 9,11
Meer info
Toevoegen
Care Plus Deet Spray 40% Care Plus Deet Spray 40% 15 Milliliter 3,00 2,70
Meer info
Toevoegen