Naar boven
Hibiscrub

Hibiscrub

Art.nr:
881923
Merk:
113,45
  2-5 werkdagen
In winkelwagen
Toevoegen aan favorieten
Dit is een receptvrij geneesmiddel.
Advies nodig? Mail of bel ons!.
Lees voor uw aankoop de informatie geheel door.
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Meer over online aanbieder medicijnen.

Altijd voordeel bij Vitatheek

  • Altijd 10% tot 25% korting
  • Gratis verzending vanaf € 30
  • Ruim 65.000 producten

Omschrijving

HiBiSCRUB, oplossing voor cutaan gebruik 40 mg/ml
Chloorhexidinedigluconaat

1. Waarvoor wordt dit middel gebruikt?

HiBiSCRUB is een rode, heldere, gebruiksklare oplossing die uitwendig kan worden gebruikt als:
- ontsmettingmiddel voor de handen voor een operatie
- ontsmettingmiddel voor de huid op de plaats waar geopereerd wordt.
De chloorhexidine in HiBiSCRUB maakt een grote groep bacteriën, gisten en schimmels onschadelijk. Het geneest echter niet de aandoeningen die door deze micro-organismen veroorzaakt worden. Herhaald gebruik geeft door de nawerking een versterkt effect.
Aan HiBiSCRUB zijn schuimvormende stoffen toegevoegd die het gebruik vergemakkelijken.
Wordt uw klacht na 14 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met uw arts.

2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn?

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?
 U bent allergisch voor één van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten.

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?
- wanneer u HiBiSCRUB in de buurt van uw ogen en/of oren gebruikt. Mocht de oplossing toch in de ogen terecht komen dan veroorzaakt dit irritatie. In dat geval moet u onmiddellijk de ogen grondig met water uitspoelen.
- Contact met hersenvlies, hersenweefsel en het middenoor moet eveneens worden vermeden. Bij een onbeschadigd trommelvlies is het niet waarschijnlijk dat er HiBiSCRUB vanuit het oor in het middenoor kan komen. Als het trommelvlies echter beschadigd is en er tijdens het wassen HiBiSCRUB in de gehoorgang komt, brengt dit risico’s met zich mee.
Neem contact op met uw arts, apotheker of verpleegkundige voordat u dit middel gebruikt.

Gebruikt u nog andere geneesmiddelen?
Bij gelijktijdig gebruik van meerdere (genees)middelen kan een wisselwerking optreden, dat wil zeggen een beïnvloeding van elkaars werking en/of bijwerking. Van HiBiSCRUB zijn echter geen wisselwerkingen met andere geneesmiddelen bekend.
Gebruik HiBiSCRUB echter niet in combinatie met andere middelen om de huid schoon te maken zoals bijvoorbeeld (vloeibare) zeep of zouten. De ontsmettende werking kan hierdoor worden verminderd.
Indien geweven goed (zoals linnen) in contact is geweest met een chloorhexidine bevattende oplossing, moet bleken met chloorbevattende middelen worden vermeden omdat hierdoor bruine, niet verwijderbare vlekken kunnen ontstaan. Bleken met perboraat veroorzaakt deze vlekken niet.
Gebruikt u naast HiBiSCRUB nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken? Vertel dat dan uw arts of apotheker.

Zwangerschap en borstvoeding
Zwangerschap
HiBiSCRUB kan, voor zover bekend, zonder bezwaar in overeenstemming met de aanwijzingen in deze bijsluiter worden gebruikt tijdens de zwangerschap.
Borstvoeding
HiBiSCRUB kan, voor zover bekend, zonder bezwaar in overeenstemming met de aanwijzingen in deze bijsluiter worden gebruikt in de periode dat u borstvoeding geeft.
Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines
Omdat HiBiSCRUB uitsluitend uitwendig wordt gebruikt en er nauwelijks tot geen opname door de huid plaatsvindt, valt een beïnvloeding van de rijvaardigheid of het vermogen om machines te gebruiken, niet te verwachten.

Geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.


Productnummer: 881923