Naar boven
Pharmachemie Benzoylperoxide 10%

Pharmachemie Benzoylperoxide 10%

Art.nr:
774832
Merk:
11,73
  2-5 werkdagen
In winkelwagen
Toevoegen aan favorieten
Dit is een receptvrij geneesmiddel.
Advies nodig? Mail of bel ons!.
Lees voor uw aankoop de informatie geheel door.
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Meer over online aanbieder medicijnen.

Altijd voordeel bij Vitatheek

  • Altijd tot 40% korting
  • Gratis verzending vanaf € 30
  • Ruim 65.000 producten

Omschrijving

Benzoylperoxide Teva 100 mg/g, hydrogel

Benzoylperoxide Teva behoort tot de groep van anti-acne geneesmiddelen en wordt gebruikt bij de behandeling van acne (jeugdpuistjes). Benzoylperoxide Teva is een gel die benzoylperoxide bevat. Benzoylperoxide doodt de P.acnes bacterie, die kan zorgen voor ontstekingen en heeft een schilferende werking op de huid. Daarnaast remt Benzoylperoxide Teva de aanmaak van overtollig talg. De vorming van mee-eters en puistjes wordt hierdoor aanzienlijk verminderd en tijdens de behandeling met Benzoylperoxide Teva zullen reeds bestaande mee-eters en puistjes in omvang en aantal afnemen.

Geneesmiddel RVG 15484 UAD

Toepassing
Benzoylperoxide hydrogel PCH behoort tot de groep van anti-acne geneesmiddelen en wordt gebruikt bij de behandeling van acne (jeugdpuistjes).

Niet gebruiken bij

U bent allergisch voor een van de bestanddelen van dit geneesmiddel.

Dosering
Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Bij een gevoelige huid of indien bijwerkingen optreden bij gebruik van andere middelen tegen puistjes, eerst de gel op een klein oppervlak proberen, bijv. achter het oor of in de holte van de elleboog. Reinig de huid met een milde, zeepvrije reiniger of was de huid met lauw water en breng Benzoylperoxide hydrogel PCH ’s avonds dun aan, alléén op de plaatsen met acne (niet inmasseren). Was de gel er ’s ochtends vroeg weer af. Als dit na enkele dagen goed wordt verdragen dan kan de behandeling worden voortgezet met tweemaal daags aanbrengen (’s ochtends en ’s avonds). Indien dit onvoldoende resultaat geeft en het geneesmiddel goed verdragen wordt, kan overgegaan worden op een gel met een hogere concentratie benzoylperoxide (100 mg/ml). De keus van de concentratie hangt af van het type van de huid. Voor een gevoelige huid zal Benzoylperoxide hydrogel 5% PCH gekozen worden. Als in de loop van de behandeling bijwerkingen optreden, moet op een lagere concentratie overgegaan worden of moet de behandeling gestaakt worden. Dit laatste is onder meer van toepassing als jeuk en zwelling, al dan niet met vochtafscheiding, optreden. Voor het beste resultaat is het belangrijk om op de volgende zaken te letten:

Gebruik


- Reinig de huid met een milde, zeepvrije reiniger of was de huid met lauw water (niet te heet). Na het wassen droogdeppen i.p.v. wrijven.
- Bent u gewend om een dagcrème of make-up te gebruiken? Neem dan producten op waterbasis. Die verstoppen de poriën niet. Breng dit dun aan.
- Puistjes kunnen verergeren door het gebruik van middelen met een schurende werking op de huid, door krabben of uitknijpen van beschadigde huid en door overmatig reinigen van de huid. Cosmetica en sommige geneesmiddelen kunnen puistjes verergeren. Ook door spanningen en vlak voor de menstruatie kan een toename van puistjes optreden.
- Puistjes en mee-eters zijn geen gevolg van slechte hygiëne of een verkeerde voeding

Lees voor gebruik de bijsluiter

Samenstelling
Werkzame stof: De werkzame stof in dit middel is benzoylperoxide: Benzoylperoxide hydrogel 5% en 10% PCH bevat respectievelijk 5% g/g en 10% g/g benzoylperoxide in een waterige carbomeergel.
Hulpstoffen: synthalen K, lauromacrogol, propyleenglycol (E1520), natriumhydroxide (E524), water.


Fabrikant
Pharmachemie BV
Swensweg 5
2031 GA HaarlemProductnummer: 774832