Naar boven
Dulcolax 5Mg

Dulcolax 5Mg

Art.nr:
867688
Merk:
6,65
  2-5 werkdagen
In winkelwagen
Toevoegen aan favorieten
Dit is een receptvrij geneesmiddel.
Advies nodig? Mail of bel ons!.
Lees voor uw aankoop de informatie geheel door.
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Meer over online aanbieder medicijnen.

Altijd voordeel bij Vitatheek

  • Altijd tot 40% korting
  • Gratis verzending vanaf € 30
  • Ruim 65.000 producten

Omschrijving

Dulcolax maagsapresistente tabletten 5 mg
Bisacodyl

1. WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?
DULCOLAX is een laxeermiddel dat gebruikt wordt bij moeilijke stoelgang, ook wel verstopping of obstipatie genoemd. De werkzame stof in DULCOLAX prikkelt het darmslijmvlies. Hierdoor zullen de darmbewegingen versnellen, waardoor de inhoud van de darmen wordt voortgestuwd. DULCOLAX maagsapresistente tabletten geven 6 tot 12 uur na inname een zachte ontlasting.
Bij langdurige of steeds terugkerende verstopping kunt u DULCOLAX gedurende enkele dagen gebruiken.
DULCOLAX wordt ook toegepast bij de voorbereiding op onderzoeken naar uw medische toestand (bv. röntgenfoto's), vóór en na operaties en in die gevallen waarbij vergemakkelijking van de ontlasting nodig is.
Elke maagsapresistente tablet heeft een beschermend laagje, dat bestand is tegen maagzuur. Hierdoor valt de tablet pas in de dikke darm uiteen en begint ook pas daar te werken.

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN?
Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?
􀂃 U bent allergisch voor één van de stoffen die in dit middel zitten.
􀂃 U heeft last van:
- een darmafsluiting
- een verstopping in het maagdarmkanaal
- een acute blinde darmontsteking
- acute ontstekingen van ingewanden
- ernstige buikpijn gepaard met misselijkheid en braken, wat een aanwijzing kan zijn voor ernstigeaandoeningen
- ernstige uitdrogingsverschijnselen.
􀂃 U heeft kort voor inname van de tablet last van een plotselinge heftige buikpijn.

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?
DULCOLAX mag niet dag in dag uit of gedurende een langere periode worden gebruikt. Als u DULCOLAX iedere dag gebruikt, moet de oorzaak van de verstopping worden uitgezocht. Neem in dat geval contact op met uw arts.
Langdurig overmatig gebruik kan leiden tot een verlaagd kaliumgehalte in het bloed, in ernstige vorm te herkennen aan spierkrampen of spierzwakte en vermoeidheid (hypokaliëmie). Ook kan langdurig overmatig gebruik een aandoening van de bijnierschors (secundair hyperaldosteronisme), nierstenen, langdurige diarree, buikpijn en beschadiging van de nieren veroorzaken.
Vochtverlies via de darmen kan uitdroging bevorderen. Symptomen kunnen zijn: dorst hebben en minder of minder vaak moeten plassen. Als vochtverlies schadelijk voor u kan zijn vanwege een verminderde nierfunctie of omdat u een oudere patiënt bent, stop dan met het gebruik van DULCOLAX. U mag dan alleen onder medische begeleiding opnieuw beginnen met het gebruik van DULCOLAX.
Er kan bloederige ontlasting optreden. Dit is meestal onschuldig en gaat vanzelf over.
Duizeligheid en flauwvallen kunnen optreden, meestal in samenhang met ontlasting of met buikpijn als gevolg van verstopping (obstipatie).
Overleg eerst met uw arts, voordat u DULCOLAX aan kinderen toedient.
Vertel het uw arts als één van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest.

Gebruikt u nog andere geneesmiddelen?
Gebruikt u naast DULCOLAX nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken? Vertel dat dan uw arts of apotheker. Dat geldt ook voor geneesmiddelen waar u geen voorschrift voor nodig heeft.
U mag DULCOLAX niet gelijktijdig gebruiken met plaspillen (diuretica) of met bijnierschorshormonen (corticosteroïden). Wanneer teveel DULCOLAX wordt ingenomen, kan gelijktijdig gebruik met plaspillen (diuretica) of bijnierschorshormonen (corticosteroïden) een verstoring van de vochtbalans in het lichaam veroorzaken.
Verstoring van de vochtbalans in het lichaam kan leiden tot een verhoogde gevoeligheid voor bepaalde geneesmiddelen voor het hart (hartglycosiden).

Waarop moet u letten met eten en drinken?
De tabletten hebben een speciaal laagje. Gelijktijdige inname van producten die de zuurgraad van het bovenste deel van het maagdarmkanaal verlagen zoals melk, producten tegen brandend maagzuur (antacida) of protonpompremmers (middelen toegepast bij maagklachten – zoals zuurbranden – en maagdarmzweren) moet vermeden worden.

Zwangerschap en borstvoeding
Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.
Tot dusver zijn er geen aanwijzingen over ongewenste of schadelijke effecten bij gebruik van DULCOLAX tijdens de zwangerschap. Aangeraden wordt om DULCOLAX tijdens de zwangerschap alleen te gebruiken na overleg met uw arts. De werkzame stof in DULCOLAX gaat niet over in de moedermelk. DULCOLAX
kan dus veilig gebruikt worden tijdens het geven van borstvoeding.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines
Duizeligheid en flauwvallen kunnen optreden, meestal in samenhang met ontlasting of met buikpijn als gevolg van verstopping (obstipatie). Als u hier last van heeft, wees dan voorzichtig bij deelname aan het verkeer of het bedienen van machines. Het is niet bekend of DULCOLAX bij gebruik zoals aanbevolen invloed heeft op uw vermogen om een auto te besturen of een machine te bedienen.

DULCOLAX tabletten bevatten o.a. lactose en sucrose (saccharose).
Als uw arts u heeft verteld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt.

Geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.


Productnummer: 867688