Naar boven
Laxeer Bisacodylum 5Mg Healthypharm

Laxeer Bisacodylum 5Mg Healthypharm

Art.nr:
623561
Merk:
1,89
  2-5 werkdagen
In winkelwagen
Toevoegen aan favorieten
Dit is een receptvrij geneesmiddel.
Advies nodig? Mail of bel ons!.
Lees voor uw aankoop de informatie geheel door.
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Meer over online aanbieder medicijnen.

Altijd voordeel bij Vitatheek

  • Altijd tot 40% korting
  • Gratis verzending vanaf € 30
  • Ruim 65.000 producten

Omschrijving

Laxeertabletten HTP Bisacodyl 5 mg, maagsapresistente tabletten
• Het werkzame bestanddeel is bisacodyl; één tablet bevat 5 mg bisacodyl.

1. Wat is Laxeertabletten HTP Bisacodyl 5 mg en waarvoor wordt het gebruikt?
Bisacodyl behoort tot de groep van geneesmiddelen die contactlaxantia wordt genoemd. Bisacodyl verhoogt onder andere het regelmatige samentrekken van de darm en verhoogt de hoeveelheid water van de darminhoud, waardoor ontlasting sneller en makkelijker plaatsvindt.

Toepassing van het geneesmiddel
U kunt Laxeertabletten HTP Bisacodyl 5 mg gebruiken:
• Bij kortdurende behandeling van voortdurende (chronische) of steeds terugkerende (habituele) verstopping (obstipatie).
• Om de ontlasting te vergemakkelijken als dat nodig is, bijvoorbeeld bij aambeien.
Uw arts kan u dit middel ook voorschrijven:
• Om de darmen volledig leeg te maken als voorbereiding in het ziekenhuis op bepaalde onderzoeken en als voor- en nabehandeling bij bepaalde operaties.

2. Wat u moet weten voordat u Laxeertabletten HTP Bisacodyl 5 mg gebruikt
Gebruik Laxeertabletten HTP Bisacodyl 5 mg niet:
• Als u overgevoelig bent voor de werkzame stof, bisacodyl, of een andere stof uit de groep waartoe bisacodyl behoort (de zogenaamde triarylmethaanderivaten) of voor één van de hulpstoffen.
• In geval van darmafsluiting of darmstilstand (ileus), omstandigheden waarbij onmiddellijk moet worden geopereerd zoals blindedarmontsteking, plotseling optredende ontstekingen van de ingewanden of ernstige uitdroging (dehydratie).
• Bij plotseling optredende heftige buikpijn.

Wees extra voorzichtig met Laxeertabletten HTP Bisacodyl 5 mg:
• U moet niet meer innemen dan de maximale dosis
• Omdat u meer vocht met de ontlasting verliest. Het is daarom raadzaam per dag minstens 1½-2 liter vocht te drinken.
• Net zoals bij andere geneesmiddelen die de ontlasting vergemakkelijken moet u laxeertabletten http Bisacodyl 5 mg niet dagelijks gedurende een lange periode gebruiken. Dit kan namelijk leiden tot een verlaging van de hoeveelheid kalium in het bloed (hypokaliëmie), een verhoogde afgifte van het hormoon aldosteron (hyperaldosteronisme), nierstenen, langdurende diarree, buikpijn en bij stoppen het erger terugkomen van verstopping (rebound obstipatie). Hypokaliëmie kan weer leiden tot beschadiging
van de nieren, te hoge pH van het bloed (metabole alkalose) en spierzwakte.
• Als het noodzakelijk blijft iedere dag laxeermiddelen te gebruiken. De oorzaak van de verstopping dient dan door onderzoek te worden bepaald.
• Omdat sommige mensen last hebben gekregen van duizeligheid en/of flauwvallen (syncope).
Raadpleeg uw arts indien één van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest.

Gebruik van Laxeertabletten HTP Bisacodyl 5 mg in combinatie met voedsel en drank
Neem de maagsapresistente tabletten niet gelijktijdig in met melk. Hierdoor kan de omhulling van de tabletten die de inhoud tegen maagzuur beschermt kapot gaan waardoor de tabletten maagklachten kunnen veroorzaken.

Zwangerschap
Over het gebruik van bisacodyl tijdens de zwangerschap is onvoldoende bekend om een veilig gebruik te kunnen garanderen. Bisacodyl dient tijdens de zwangerschap alleen gebruikt te worden als de arts dit uitdrukkelijk heeft geadviseerd. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt.

Borstvoeding
Bisacodyl gaat niet over in de moedermelk; het kan daarom zonder bezwaar worden gebruikt in de periode waarin borstvoeding wordt gegeven. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines
Het is niet waarschijnlijk dat bisacodyl de rijvaardigheid of de bekwaamheid om machines te bedienen nadelig beïnvloedt.

Belangrijke informatie over enkele bestanddelen van Laxeertabletten HTP Bisacodyl 5 mg
• Dit geneesmiddel bevat als hulpstof de suikers lactose en sucrose (sacharose); indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt.
• Dit geneesmiddel bevat het conserveermiddel methylparahydroxybenzoaat; deze stof kan allergische reacties veroorzaken (wellicht vertraagd).
• Dit geneesmiddel bevat de kleurstoffen oranjegeel S (E110) en tartrazine (E102); deze stoffen kunnen overgevoeligheidsreacties, waaronder astma, veroorzaken; deze reacties komen vaker voor bij mensen met overgevoeligheid voor acetylsalicylzuur (aspirine).
• Dit geneesmiddel bevat de hulpstof propyleenglycol; deze stof kan vergelijkbare symptomen als alcohol veroorzaken.

Gebruik van Laxeertabletten HTP Bisacodyl 5 mg met andere geneesmiddelen
Let op: de volgende opmerkingen kunnen ook van toepassing zijn op het gebruik van geneesmiddelen enige tijd geleden of in de nabije toekomst. Informeer uw arts of apotheker wanneer u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder recept kunt krijgen.
Bij gelijktijdig gebruik van de volgende stoffen met bisacodyl kan wederzijdse beïnvloeding optreden:
• Melk; bij gelijktijdige toediening van melk kan de omhulling van de tabletten die de inhoud tegen maagzuur beschermt kapot gaan waardoor de tabletten maagklachten kunnen veroorzaken (zie ook de rubriek Gebruik van Laxeertabletten HTP Bisacodyl 5 mg in combinatie met voedsel en drank hierboven).
• Plasmiddelen of corticosteroïden (ontstekingsremmende hormoonachtige stoffen die bij o.a. reuma worden gebruikt zoals hydrocortisonacetaat of prednison); gelijktijdig gebruik van deze geneesmiddelen met grote hoeveelheden bisacodyl kan de kans op het ontstaan van afwijkingen in de elektrolytenbalans (verhouding tussen de totale hoeveelheid lichaamsvocht en daarin opgeloste stoffen) verhogen.
• Bepaalde middelen die de hartwerking versterken (hartglycosiden; digitalisglycosiden); de gevoeligheid van het hart voor deze geneesmiddelen kan worden verhoogd door verstoring van de elektrolytenbalans (verhouding tussen de totale hoeveelheid lichaamsvocht en daarin opgeloste stoffen) veroorzaakt door gebruik van bisacodyl.
• Maagzuurbindende geneesmiddelen (antacida); de omhulling die de tabletten tegen maagzuur beschermt kan dan kapot gaan met als mogelijk gevolg maagklachten.

Geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.Productnummer: 623561