Naar boven
Corsodyl Mondspoeling Gsk

Corsodyl Mondspoeling Gsk

Art.nr:
649950
Merk:
6,29
  2-5 werkdagen
In winkelwagen
Toevoegen aan favorieten
Dit is een receptvrij geneesmiddel.
Advies nodig? Mail of bel ons!.
Lees voor uw aankoop de informatie geheel door.
Lees voor gebruik de bijsluiter.
Meer over online aanbieder medicijnen.

Altijd voordeel bij Vitatheek

  • Altijd tot 40% korting
  • Gratis verzending vanaf € 30
  • Ruim 65.000 producten

Omschrijving

1. WAT IS CORSODYL MONDSPOELING EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT
• Corsodyl mondspoeling bevat chloorhexidine digluconaat. Chloorhexidine digluconaat heeft een bacteriedodende werking en voorkomt het ontstaan van tandplak.
• Corsodyl mondspoeling wordt gebruikt:
− Ter voorkoming van infecties na tandheelkundige en mondchirurgische ingrepen.
− Voor algemene mondhygiëne indien de tanden door enige handicap (zoals na mondoperaties of bij geestelijk of lichamelijk gehandicapten) niet kunnen worden gepoetst.
− Voor kortdurende toepassing bij tandvleesontsteking.

2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U CORSODYL MONDSPOELING GEBRUIKT
Gebruik Corsodyl mondspoeling niet
Als u allergisch (overgevoelig) bent voor chloorhexidine digluconaat, of voor één van de andere bestanddelen van Corsodyl mondspoeling.

Wees extra voorzichtig met Corsodyl mondspoeling
− Hoewel er geen nadelige effecten bekend zijn ten gevolge van inslikken, dienen Corsodyl mondspoeling niet te worden doorgeslikt en niet te worden toegediend aan kleine
kinderen.
− Nergens anders dan in de mond gebruiken. Indien Corsodyl mondspoeling in de ogen of oren terecht komt, direct uitspoelen met veel water.
− Sommige tandpasta’s kunnen de werking van chloorhexidine, de werkzame stof in Corsodyl mondspoeling, nadelig beïnvloeden. Spoel de mond na het tandenpoetsen zeer goed na met water om tandpastaresten te verwijderen en wacht 5 minuten voordat u Corsodyl mondspoeling gebruikt. U kunt Corsodyl mondspoeling ook op een ander tijdstip van de dag gebruiken.
− Stop het gebruik van de mondspoeling en raadpleeg uw (tand)arts of apotheker als u last krijgt van pijn of irritatie van de mond.
− Aanvankelijk kunnen er stoornissen in de smaakwaarneming optreden. Ook komt een branderig gevoel van de tong voor. Deze verschijnselen verdwijnen meestal bij voortgezet gebruik. Indien ze echter aanhouden, raadpleeg dan een arts of apotheker.

Gebruik met andere geneesmiddelen
Vertel uw arts of apotheker als u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder voorschrift kunt krijgen.

Gebruik van Corsodyl mondspoeling met voedsel en drank
Het gelijktijdige gebruik van kleurvormende stoffen, zoals thee, koffie en wijn, kan leiden tot een bruine verkleuring van tong en tanden (zie ook “mogelijke bijwerkingen”). Om tandverkleuring te vermijden kunt u het gebruik van kleurvormende stoffen verminderen en kan poetsen met een gewone tandpasta, of reiniging van het kunstgebit met een kunstgebitreiniger direct vóór het gebruik van Corsodyl overwogen worden. Er is geen adequate wijze anders dan polijsten om de verkleuring van gebitselementen te doen verdwijnen. De tongverkleuring verdwijnt nadat het gebruik wordt gestopt.

Zwangerschap en borstvoeding
Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Corsodyl mondspoeling kan voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht, overeenkomstig de gebruiksaanwijzing worden gebruikt tijdens de zwangerschap en tijdens de periode van borstvoeding.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines
Corsodyl mondspoeling heeft geen invloed op de rijvaardigheid en de bekwaamheid om machines te gebruiken.


Geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.Productnummer: 649950