Naar boven
Puur Rineke Zonnebloempit Proteine

Puur Rineke Zonnebloempit Proteine

Art.nr:
957888
Merk:
11,95 10,75
  2-5 werkdagen
In winkelwagen
Toevoegen aan favorieten

Altijd voordeel bij Vitatheek

  • Altijd 10% tot 25% korting
  • Gratis verzending vanaf € 30
  • Ruim 65.000 producten

Omschrijving

Puur Rineke Zonnebloempit proteine
Zonnebloempitproteine is een biologisch plantaardig eiwit uit zonnebloempitten met twee unieke toepassingen: bij een hogere eiwitbehoefte en las handige bakhulp. Dit eiwit heeft prima vocht-en vetbindende eigenschappen en een neutrale smaak. Het verbetert de consistentie, de smeuigheid en de bite van sauzen, soepen, brood, koeken en glutenvrije gerechten.

Inmiddels heeft het hoogwaardige zonnebloempit eiwit Heliaflor een plekje gekregen in veel van de 'PUUR Rineke' producten. Maar ook in haar eigen keuken wordt Rineke steeds enthousiaster over dit product. Voor mensen die bijvoorbeeld niet tegen gluten of ei kunnen kun je met dit eiwit toch allerlei heerlijke gerechten op tafel toveren. Maar ook voor mensen met een hogere eiwitbehoefte is het ideaal om spelenderwijs extra eiwit aan hun eten toe te voegen. Er is ook een pompoen-variant verkrijgbaar.

Een paar eigenschappen en toepassingen van Heliaflor:
> als ei vervanger
> als emulgator (mooie binding tussen vetten en water/azijn) dus prima voor dipsauzen, mayonaise, salsa's en sauzen)
> als bindmiddel in bijvoorbeeld gehaktballen, glutenvrij brood, cake, koek, gebak
> in een smoothie, proteïne shake of soep
> om extra vezels in je voeding te verwerken (bevat ca. 15 gram vezels/100 gram)

Het verbeterd de beet, smeuïgheid en sappigheid van veel gerechten (vooral van glutenvrije gerechten)

Tips van Rineke: Heliaflor is een prima aanvulling van aminozuren en het bevat alle essentiële aminozuren: vooral glutamine is rijk vertegenwoordigd.

Ingredienten
Zonnebloempit-eiwit*
* = Van biologische herkomst.

Kan sporen bevatten van gluten, soja, noten en sesam
Land van herkomst EU/Non-EU

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 1466 kJ / 350 kcal
Vetten 11,1 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,4 gram
Koolhydraten 9,4 gram
waarvan suikers 6,2 gram
Vezels 15,4 gram
Eiwitten 45 gram

Gebruik
Gebruiken als vervanger van andere melen.

Gebruik circa 10% Heliaflor in een glutenvrij baksel (meer mag ook). In soepen, sauzen, shakes, vlees etc. al naar gelang de gewenste consistentie bereikt is (te beginnen met ca. 5%).

Droog en goed afgesloten bewaren.

Fabrikant:
Rineke Dijkinga Foods
Borgerschapenweg 8
9551 XD Sellingen



Productnummer: 957888
Laatst bekeken producten
Verwijderen